La caixa B

La venda de pisos augmenta un 76% en tres anys a Catalunya

Els immobles de què s'ha desprès la Generalitat i el que paga en lloguers, la masculinització de la diplomàcia espanyola, les sancions incobrades per la CNMC, el cost del manteniment dels míssils de l'exèrcit... entre altres dades ocultes de la setmana

| 10/06/2017 a les 20:30h
Especial: Les anàlisis de NacióDigital
Arxivat a: Política, diplomàcia espanyola, ambaixadors, despesa pública, pisos, habitatge, externalitzacions, Mossos d'Esquadra, la caixa B, míssils, exèrcit, sancions
Anuncis de venda i lloguer d'habitatges a l'aparador d'una immobiliària de Barcelona. | Adrià Costa
La millora del mercat immobiliari acostuma a ser un reflex de la millora de l'economia. O de les perspectives que aquesta vagi a més, fet que dissipa les pors a l'hora de contractar una hipoteca. Així, malgrat que la recuperació del poder adquisitiu i les condicions laborals de la majoria de la població no progressen de forma tan accelerada, les transaccions d'immobles estan repuntant a una enorme velocitat, en especial a Catalunya i, molt en concret, a Barcelona. Derivarà això en una nova bombolla immobiliària, com alerten ja alguns economistes? En el món del lloguer sembla que hi estem abocats. Passarà el mateix en el de la compravenda o aquest cop s'hi actuarà a temps?

En aquesta línia, aquesta setmana també veurem quants recursos va obtenir el Govern venent edificis públics i quant ha de pagar ara en lloguers per tenir espais des d'on oferir serveis i gestionar l'administració, així com descobrirem fins a quin punt les dones són minoria en la diplomàcia espanyola, com li costa a determinats organismes reguladors cobrar les sancions que imposen, quants recursos destina l'exèrcit en mantenir míssils o quants gasten els Mossos en noves armes, i descobrirem com encara s'externalitzen algunes funcions de la Generalitat...

75,6% augment del nombre de pisos venuts
La compravenda d'immobles està vivint un moment d'or. Així es reflecteix en les estadístiques sobre habitatge del ministeri de Foment relatives al primer trimestre de l'any. Segons aquestes, el nombre de transaccions immobiliàries de pisos entre gener i març del 2017 ha estat un 75,6% superior a la del mateix període del 2014 (20.791 compravendes enfront les 11.837 de fa tres anys). Una quantitat força superior a l'increment mitjà estatal, del 50,6%, i només per sota del d'Astúries (86,6%). Al seu torn, les Illes Balears se situen en tercera posició (69,7%), mentre que el País Valencià tan sols supera per un punt i mig l'increment mitjà (51,9%).
 
INCREMENT DEL NOMBRE DE PISOS VENUTS ENTRE EL PRIMER TRIMESTRE DE 2014 I EL DE 2017

 
Sigui com sigui, el primer gran salt es va produir el 2016. Entre el primer trimestre de 2014 i el de 2015, es va passar d'11.837 pisos venuts a 12.917 a Catalunya, mentre que el següent any ja se'n van traspassar 16.300. Aquest 2017, l'increment ha fet un salt notori fins als 20.791 (un 32,5% més).

Així mateix, el principal impuls s'ha viscut sobretot a la demarcació de Barcelona, on l'augment del nombre de pisos venuts en els últims tres anys ha estat del 82,7%, només per sota de Segòvia (87,9%), mentre que els increments han estat més modestos a Lleida (66,1%), Girona (61,5%) i Tarragona (58,6%), tot i que sempre per sobre de la mitjana estatal. La millora de la situació econòmica explica aquesta millora en el mercat de l'habitatge, per bé que tampoc no s'hauria de menystenir el temor que provoca sobretot a Barcelona la bombolla dels lloguers, que fa que aquesta opció per gaudir d'una llar sigui cada cop menys atractiva.
525,6 milions per venda d'edificis públics
La Generalitat es va avançar a aquesta dèria de la transacció d'immobles força abans que aquesta tornés a accelerar-se. De fet, una de les vies d'obtenció de recursos extraordinaris mentre el conseller d'Economia era Andreu Mas-Colell va ser la venda d'edificis públics, ja fos per traslladar els serveis i personal a altres espais més barats o per quedar-se en els mateixos en règim de lloguer. Segons una resposta parlamentària del vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, al diputat del PP Fernando Sánchez, el Govern va aconseguir ingressar 524,6 milions d'euros per aquesta via durant la legislatura anterior.

Mas-Colell va recórrer a aquesta opció el segon trimestre de 2012, coincidint amb l'adhesió de la Generalitat al fons de liquiditat extraordinari, malgrat que la venda de pisos tan sols li va reportar 17 milions. El següent any ja va aconseguir-ne així 173,3 milions, i el 2014 van arribar-ne fins a 339,4 milions. El 2015 tan sols es va vendre un solar per 3,8 milions i, des de llavors, ja no s'ha produït cap transacció més.

Sigui com sigui, el major comprador de pisos de la Generalitat ha estat, amb diferència, l'asseguradora Zurich, que hi ha destinat 201 milions, seguit per Riglos Business (63,1 milions). Pel que fa a l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat li va transferir dos edificis el 2014 per valor de 45 milions per reduir el deute que mantenia amb el consistori, per bé que formalment no va cobrar aquests recursos.
 
PRINCIPALS COMPRADORS D'EDIFICIS DE LA GENERALITAT (2013-2015), PER EUROS GASTATS

 
En tot cas, la frase feta catalana diu: "Què hem de fer? Vendre la casa i anar de lloguer". Així, doncs, quant gasta la Generalitat en lloguers per a oficines i altres edificis públics. Segons la mateixa resposta de Junqueras, la despesa en lloguers el 2015 va arribar a 4,9 milions mensuals (sense IVA), mentre que l'any següent es va aconseguir rebaixar a 4,6 milions (sense IVA). En total, doncs, el 2015 s'hi van destinar 58,3 milions i el 2016 va gastar-s'hi 54,8 milions.
11% ambaixadores i cònsols espanyoles dones
La diplomàcia internacional és (també) un àmbit de poder molt masculinitzat. Així ho reflecteix una resposta parlamentària del govern espanyol a Units Podem que concreta que, malgrat que les dones representen un 24,2% dels membres de la carrera diplomàtica espanyola, tan sols un 11% dels ambaixadors i cònsols eren dones, a finals del 2016. En concret, ho eren un 12,4% d'ambaixadors i un 9,2% cònsols. En càrrecs de responsabilitat inferiors, però, el percentatge augmenta una mica: 4 dels 11 directors generals són dones (un 36,4%) i 15 dels 51 subdirectors generals també (un 29,4%).
 
PES DELS HOMES I LES DONES EN LA DIPLOMÀCIA ESPANYOLA

 
L'executiu estatal justifica aquesta situació pel fet que, a l'hora de nomenar ambaixadors, "un dels requisits que acostuma a considera-se és el d'haver servit durant almenys 20 anys en el ministeri d'Assumptes Exteriors", un requisit que tan sols compleixen 68 dones i 395 homes, atès que "en el passat el número de dones que ingressava a la carrera diplomàtica era molt escàs per raons culturals i sociològiques, i per això hi ha poques dones en la part alta de l'escalafó". Per si sol, però, aquesta dada no explica la diferència, atès que el nombre de dones amb més de 20 anys d'experiència representa el 14,7% del total, un 25% menys que el percentatge d'ambaixadores i cònsols dones nomenats.
3,3% de les sancions de la CNMC cobrades
Un dels grans problemes de l'administració és la despesa en temps, personal i diners per intentar cobrar les sancions que imposen els seus diferents organismes, des de la Hisenda fins als ens reguladors del mercat. És el cas de la Comissió Nacional dels Mercats i les Comunicacions (CNMC), segons una resposta del govern espanyol al PSOE, on detalla que, malgrat que aquest organisme va imposar 914,7 milions en multes entre 2014 i abril de 2017, per ara tan sols n'ha pogut recaptar 29,8 milions, el 3,3% del total.
 
SANCIONS IMPOSADES I RECAPTADES PER LA CNMC ENTRE 2014 I 2017

 
En tot cas, la mateixa resposta argumenta que el procés judicial que habitualment s'obre després que s'imposi una multa comporta en un 80-90% dels casos la sol·licitud de suspendre'n el pagament i, en cas d'efectuar-se, caldria considerar-lo provisional, ja que dependria de la sentència ferma. Aquests processos a l'Audiència Nacional, a més, duren de mitjana entre dos i tres anys, mentre que els recursos posteriors al Tribunal Suprem poden trigar el mateix temps, motiu pel qual la decisió final pot trigar fins a sis anys. Fins i tot, un cop acabat el procediment, l'empresa pot tenir fins a dos anys més per abonar la quantitat.

Sigui com sigui, la immens majoria de les sancions de la CNMC s'han imposat en l'àmbit de la competència (852,8 milions), mentre que els de l'energia (25,7 milions), les teleciomunicacions (24,2 milions) i l'audiovisual (11,9 milions) han comportat menys litigis.


I ara, algunes contractacions destacades que s'han obert a licitació o s'han adjudicat els últims dies:

625.000 €

Míssil de l'estil Harpoon. Foto: Youtube


L'armament de l'exèrcit és car. I el seu manteniment també. Només faltaria que petés una bomba abans d'hora, abans i tot de disparar-se. De fet, l'exèrcit espanyol ha contractat per 625.000 euros a The Boieng Company per un servei de suport al manteniment de míssils i equip de taller de l'estil Harpoon. De fet, aquest és un contracte recurrent que, any rere any, obté a dit la mateixa empresa per a la mateixa funció.
496.987 €
Els Mossos estan d'enhorabona: renoven armament. A banda de les primeres 134 primeres pistoles Taser que ja han arribat -i que han costat finalment 706.473,38 euros-,  la direcció general de la Policia ha licitat ara per quasi 500.000 euros la compra de 24 fusells d'assalt de tres tipus diferent, 2 fusells de precisió, 22 armes de defensa personal, 56 pistoles i 50.000 cartutxos. Si l'Estat decideix retirar les competències en Mossos, aquests els hi arribaran ben equipats.
283.140 €
En un moment en què sembla que la tendència és internalitzar l'execució de certs serveis de l'administració, en ocasions també es produeixen externalitzacions. És el cas del centre de processament de dades de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que anava donant suport als serveis propis de l'organisme i ara es pretén externalitzar, amb un cost màxim de 283.140 euros per un període de tres anys. "Durant els anys ha anat evolucionant i adaptant per permetre adequar-se als canvis i evolucions tant en número de serveis com en tecnologia. No obstant, les evolucions actuals dels sistemes fan que es plantegi la seva externalització per poder mantenir de forma eficient els nivells de creixement, desenvolupament i serveis necessaris pel bon funcionament de l'ATM", justifica el plec de la licitació.
242.407 €

Un registre web amb domini ".cat" pot costar menys de 10 euros anuals. No és excessivament car. Ara bé, quan costa a tot el servei de gestió i registre de dominis a internet de la Generalitat? Aquesta tasca està sent ara licitada per un cost màxim de 242.407,4 euros, per un període de dos anys. Aquest import no inclou l'elaboració de les pàgines web ni el seu manteniment, sinó que l'adjudicatari tan sols actuarà d'intermediador entre les entitats registradores de dominis i la Generalitat, comprant dominis, renovant-los, modificant-ne les dades relacionades, donant-ne de baixa, recuperant-ne de caducats, protegint-ne, intentant comprar-ne de ja adquirits per tercers... Sembla poca cosa, però potser no és tan bàsic.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Molt util aquesta informació. Moltes gràcies.
Anònim, 11/06/2017 a les 19:56
+1
-0
Aprecio molt aquest apartat en que es dona informació sense fer valoracions. La tria és prou amplia i interessant per anar-ho seguint. Enhorabona per la iniciativa.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb les conseqüències del referèndum de l'1 d'octubre
 00:02 OPINIÓ «La pressa i la rendició», l'article de Joan Foguet.
 00:01 OPINIÓ «La flama no s'apagarà», l'article d'Aura Ruano. 
 00:00 OPINIÓ «La deriva espanyola», l'article de Josep-Lluís Carod-Rovira. 
 23:59 LA VEU DE NACIÓ «No hi ha 155 suau», l'article d'Arnau Urgell.
 22:50 Clam del Camp Nou per la llibertat de Sànchez i Cuixart. Partit plàcid del conjunt blaugrana, que aplana el camí cap als vuitens de final de la Lliga de Campions amb un 3-1 contra l'Olympiacos.
 22:32 La Moncloa considera l'advertiment del PDECat un "xantatge inacceptable". El president de la Generalitat ha afirmat al consell nacional del partit que aixecarà la suspensió de la independència si s'aplica l'article 155.
 21:59 Santi Vila acusa l'Estat d'alimentar un clima de «por i angoixa» que pot afectar l'economia. El conseller d'Empresa considera "inadmissible" el boicot del govern espanyol a la seguretat jurídica de Catalunya.
 21:57 Així veu Pedro Sánchez el sobiranisme: "Reaccionari", "regressiu" i basat en "retallar drets". El líder del procés català afirma a Brussel·les que el procés català "és la materialització de l'antipolítica que s'està vivint en altres parts d'Europa, ja sigui a Hongria o a Polònia".
 21:31 VÍDEO Una periodista de RAC1, agredida en una manifestació unionista a Barcelona. Un manifestant l'ha increpat i l'ha colpejat amb el pal d'una bandera espanyola. Unes 600 persones s'han concentrat a la Diagonal de Barcelona per reclamar la unitat d'Espanya.
 21:28 Entrevista a Josep Soler: «El conflicte a Catalunya afectarà de ple l'economia espanyola». Pep Martí conversa amb el director general de l'Institut d'Estudis Financers, que afirma que el govern espanyol menteix quan diu que "una Catalunya independent seria inviable".
 20:44 Puigdemont garanteix al PDECat que aixecarà la suspensió de la independència si Rajoy no dialoga. La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, li fa costat per aixecar la suspensió de la declaració d'independència "quan cregui oportú". 
 19:49 ANÀLISI Del paper d'Alemanya a l'impacte econòmic: la Unió Europea i el procés, en deu claus. Brussel·les manté una ambigüitat calculada davant del conflicte, entre un suport tebi a Rajoy i la preocupació per l'efecte de la crisi política en el creixement. Per Pep Martí. 
 19:38 L'exdirector general de la Unesco demana una reunió Catalunya-Espanya "sense condicions ni apriorismes". Federico Mayor Zaragoza demana "serenitat i altura de mires" per evitar conseqüències "greus".
 19:28 Comín no veu "contradiccions" entre que Barcelona sigui "la capital de la República" i la seu de l'Agència Europea del Medicament. El conseller de Salut assegura que la candidatura catalana "és la millor".
 19:06 VÍDEO Albiol aprofita els talls a la Diagonal per carregar contra Puigdemont. El líder del Partit Popular a Catalunya ha penjat un vídeo al seu Twitter gravat al peu de l'avinguda en què critica les conseqüències de la "gran" manifestació d'ahir. 
 19:04 Amnistia Internacional considera excessius els càrrecs de sedició contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i demana suspendre la presó provisional. "Demanem a les autoritats que retirin els càrrecs de sedició presentats contra Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i que posin fi immediatament a la seva presó provisional", ha dit Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional Espanya.
 18:41 Rajoy i Rivera es reuneixen durant més d'una hora per tractar l'aplicació del 155. El líder de Cs es desplaça a la Moncloa i insisteix al president espanyol que convoqui eleccions.
 18:14 Citen a declarar un digital català per la publicitat institucional del referèndum. Joan Puig, de Directe.cat, ha de comparèixer divendres en qualitat de testimoni a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia, de Barcelona.
 18:14 ÚLTIMA HORA Restablerta la circulació a l'Avinguda Diagonal de Barcelona en sentit Llobregat. També es pot circular per totes les vies transversals, excepte el Passeig de Gràcia, i falta per obrir la via en sentit Besos.
 18:04 La comissió de reforma constitucional del PSOE s'estavella per la repressió de l'Estat. Units Podem deixa en suspens la participació arran del 155 o la declaració d'independència, el PDECat no hi serà si se suspèn l'autonomia, ERC ja va avançar que no hi participaria i C's creu que serà un fracàs.
 17:43 Filtren la declaració de Trapero a l'Audiència Nacional: "La Guàrdia Civil no volia marxar sense els cotxes". El major dels Mossos va transmetre a la jutge que va advertir la benemèrita que desallotjar els manifestants del 20-S provocaria un problema d'ordre públic.
 17:43 La crida de Mònica Terribas a informar dels moviments de la Guàrdia Civil no vulnera la normativa. Agents del cos van denunciar el programa i un reduït grup d'ultres es va manifestar davant dels estudis de Catalunya Ràdio per protestar contra la petició de la presentadora del programa, que ha estat avalada pel CAC.
 17:23 Eurodiputats reclamen debatre sobre l'empresonament de Sànchez i Cuixart al Parlament Europeu. La decisió es prendrà en una reunió dijous i depèn del suport del grup socialdemòcrata.
 16:44 El xoc amb Catalunya pot fer que l'economia espanyola creixi 13.000 milions menys del previst. L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal confirma, com va avançar Montoro, que la persistència sobre la "incertesa" pot tenir un impacte negatiu d'entre 0,4 i 1,2 punts percentuals en el PIB del 2018.
 16:58 L'empresonament de Sànchez i Cuixart erosiona el relat del PSC; ho explica Sara González. Dirigents socialistes manifesten la seva incomoditat amb un discurs del PSOE que consideren massa ancorat a l'estratègia de Rajoy. L'escalada repressiva del govern espanyol ha motivat que alcaldes del PSC s'hagin pronunciat al marge de les consignes de la direcció d'Iceta.
 16:43 VÍDEO Nicolás Maduro, a Évole: "Vigila Jordi, a Espanya empresonen els Jordis". El president de Veneçuela convida el periodista a anar "quan vulgui a Caracas" i critica l'empresonament dels dirigents de l'ANC i Òmnium.
 16:15 «Així no»: la duríssima resposta de l'Assemblea al tebi suport del Barça. El club desplegarà una pancarta amb el lema “Diàleg, respecte, esport” arran de les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 16:07 El PSC demana a Comín que expliqui com afecta el procés independentista a la candidatura de Barcelona com a seu de l'AEM. “No ens podem permetre, per culpa de la incertesa política, perdre una oportunitat com aquesta", ha alertat Assumpta Escarp.
 16:07 El Tribunal de Comptes resoldrà dijous la pròrroga demanada per Mas pel 9-N. L’expresident i els exconsellers ja ha abonat 2,2 milions i han demanat més temps per ingressar els tres milions restants.
 15:54 Òmnium Cultural deixarà buit el seient de la llotja ofert pel FC Barcelona per denunciar "la manca de llibertat" de Jordi Cuixart. Òmnium ha declinat l'oferiment, tot i que ha publicat un tuit on agraeix el gest del club blaugrana.
 15:49 Jordi Sànchez demana el canvi de cel·la després de ser increpat per diversos reclusos de la presó de Soto del Real.  Els presos van cridar “Viva España” mentre el dirigent sobiranista es dirigia al menjador.
 14:31 L'Ajuntament de Barcelona preveu reobrir l'avinguda Diagonal a la tarda un cop retirada la cera de les espelmes que es van encendre aquest dimarts en la concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Òmnium lamenta els problemes de mobilitat, el PP demana dimissions i C's es queixa del "descontrol municipal"
 14:22 La Guàrdia Civil demana suport econòmic per telèfon als catalans. L'Asociación Española de Guardias Civiles (AEGC) busca finançament entre la ciutadania catalana.
 14:21 ÚLTIMA HORA L'Audiència Nacional demana la identificació dels mossos que van actuar l'1-O. El tribunal sol·licita al cos que detalli l'actuació dels agents col·legi per col·legi.
 14:20 El Síndic denuncia que l'empresonament de Sànchez i Cuixart vulnera drets fonamentals. Rafael Ribó recorda que una sentència del Tribunal Constitucional avala les entitats o partits que defensen idearis independentistes, encara que pretenguin alterar l'ordre constitucional.
 14:14 L'abraçada de l'os de l'Estat a Tusk: premiat a Oviedo en paral·lel a l'amenaça del 155; per Joan Serra Carné. El president del Consell Europeu, al costat de Jean Claude Juncker i Antonio Tajani, recollirà divendres en nom de la Unió Europea el Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia. Rajoy coincidirà amb Tusk a la reunió del Consell Europeu abans de la distinció a les institucions comunitàries, i també té programats contactes amb Juncker i Tajani.
 14:07 ERC i Romeva descarten l'"oferta" de Rajoy de convocar eleccions, mentre que Joaquim Forn apunta que caldrà estudiar-la.
 13:34 Ajornat el Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana per «la situació política i social» de Catalunya. Els organitzadors justifiquen la decisió perquè, en l'actualitat, els drets fonamentals són motiu de "viva polèmica". S'havia de celebrar a Terrassa entre aquest dijous i divendres.
 13:22 Entitats contràries a la independència convoquen una concentració a les 20.00h a Barcelona sota el lema "Prou Puigdemont! Prou Junqueras!".
 12:48 Joan Josep Omella, que a principis d'octubre va mantenir contactes amb Mariano Rajoy i Oriol Junqueras per explorar una possible mediació entre els governs espanyol i català, s'ha limitat a afirmar: "Sentim la preocupació que sent tota la població i resem".
 12:48 El cost de reprimir l'independentisme: el desplegament de la policia espanyola supera els 34 milions. L'allotjament dels agents en vaixells i hotels suposa la major part de la despesa juntament amb les dietes pel desplaçament fins al 28 d'octubre.
 12:48 L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, evita referir-se a la tensió política sobre Catalunya durant la presentació de la memòria de Càritas del 2016. "Avui no toca", ha etzibat quan li han preguntat els periodistes.
 12:29 VÍDEO Gabilondo: "Fi de trajecte". “S'imaginen una comunitat autònoma intervinguda i una república independent alhora?”, es pregunta el periodista.
 12:03 L'oferta de rendició de Moncloa: que Puigdemont convoqui eleccions per frenar el 155. Aquesta via s'obre quan queden poques hores perquè el president català contesti l'ultimàtum de Rajoy.
 11:43 Hisenda preveu substituir Junqueras per un perfil tècnic si aplica el 155. El Ministeri creu que encara pot incrementar el control sobre els comptes catalans.
 11:42 Iceta nega que Sànchez i Cuixart siguin presos polítics. El primer secretari del PSC creu que la presó preventiva és "desproporcionada" i considera que no van cometre un delicte de sedició.
 11:29 Romeva demana a Europa que s'impliqui en la resolució del conflicte entre Catalunya i l'Estat. El conseller d'Afers Exteriors denuncia a Brussel·les la negativa "irresponsable" del govern espanyol: "Negar la realitat i confrontar-la amb violència no genera solucions".
 11:05 L'avinguda Diagonal continuarà tallada tot el matí a causa de la cera de la concentració pels presos polítics. De moment, es van obrint la majoria de cruïlles.
 11:02 Oriol Junqueras: «El govern espanyol indulta sis persones corruptes i n'empresona dues d'honrades».
 10:44 
Entrades anteriors »
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el consell nacional extraordinari del PDECat del 18 d'octubre del 2017 | PDECat
Oriol March | 11 comentaris
01/01/1970
El president de la Generalitat intervé davant del consell nacional de la formació un dia abans que caduqui l'ultimàtum de la Moncloa | La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, assegura que cal proclamar la independència si s'aplica el 155 per tal de fer efectiu el mandat de l'1-O
01/01/1970
Un manifestant l'ha increpat i l'ha colpejat amb el pal d'una bandera espanyola | Unes 600 persones s'han concentrat a la Diagonal de Barcelona per reclamar la unitat d'Espanya
Kiko Tur, aquest dilluns a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
El grup de la Marina Alta s'acomiada dels escenaris i del públic català amb el concert del proper divendres a la sala Razzmatazz de Barcelona | "Els feixistes estan envalentits perquè ha vist les actuacions de la Guàrdia Civil", afirma Tur en aquesta entrevista a NacióDigital
La plaça del Cinc d'Oros, plena en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert un tram de la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó | Alcoberro assegura que estan "disposats a continuar la lluita des de la presó" i Marcel Mauri recorda que ni el franquisme es va atrevir a engarjolar el president d'Òmnium
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada | 5 comentaris
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 8 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»