Una exposició per entendre i viure la revolució audiovisual de Mediapro

El Palau Robert de Barcelona acull la mostra interactiva "Mediapro Live. La revolució en directe", que es pot visitar fins al 24 de setembre

Entrada i cartell de l'exposició «Mediapro Live»
Entrada i cartell de l'exposició «Mediapro Live» | Jordi Jon Pardo
10 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:59h
De ple en l'era digital, sense adonar-nos-en, la civilització ha canviat a la velocitat de la llum els darrers 50 anys, sense possibilitat de pair-ho com caldria. El sector de l'audiovisual és on hem vist les revolucions més increïbles, els canvis més espectaculars, l'espai on cadascun de nosaltres ens hem convertit en privilegiats espectadors d'allò que està passant, ara mateix i en directe, arreu del món. Vivim interconnectats, el món ens cap en una mà, a un cop d'ull. L'important és qui ens explica i com ens ho fa arribar.
 
L’exposició Mediapro Live. La revolució en directe, que es pot veure fins al 24 de setembre al Palau Robert, ens mostra un d'aquests transmissors que ens han permès veure-ho pràcticament tot. Però, què hi ha darrera de cada imatge? Per aconseguir informació i entreteniment de manera global i immediata, cal un esforç humà més enllà de la tècnica. A grans trets, i partint de l'espectacularitat de la millor tecnologia audiovisual, això és el que intenta fer la mostra a través d'una visita "immersiva i interactiva".

Mediapro Live és un goig per als sentits, sense fer-se carregosa. Ben al contrari, com a espectadors podem prendre una participació totalment activa: repassar les imatges més icòniques de les dues darreres dècades, compartir amb l’equip de El Intermedio una reunió de guió aprofitant la tecnologia 360 o veure l'activitat del Grup Mediapro a través de 100 tauletes tàctils on es poden repassar les feines i les xifres del grup audiovisual més important d’Europa. Un grup que porta impulsant projectes des de fa 24 anys, en molts casos reconeguts amb els premis més destacats –també visibles a la mostra.
 
Un recorregut per 9 àmbits

Mediapro Live, la revolució en directe ocupa 450 metres quadrats i es divideix en nou àmbits diferents, set dels quals ocupen el segon pis de l’edifici del Palau Robert. Els altres dos són al jardí. El recorregut comença per l’espai Live, que ens endinsa en la realitat del món que vivim amb una mostra de les imatges icòniques dels darrers 24 anys. Un recull d'impacte, en gran i il·lustratiu de tot allò que ha passat, com una exhalació, per les nostres vides.

Espai «Entra» a l'exposició «Mediapro Live» Foto: Jordi Jon Pardo


L’exposició segueix a l’espai Entra on convida el visitant a endinsar-se en alguns dels projectes que ha impulsat Mediapro. El més especial és que es fa a través d’unes ulleres 360 que ens permeten ser-hi a dins, de manera literal i panoràmica. Podem veure com es fa la sèrie de televisió Nit i Dia o com és una reunió de guió del programa El Intermedio. També es pot interactuar amb un centenar de tauletes tàctils distribuïdes per l'espai, tot conformant un mosaic on es pot descobrir quina feina fan els més de 5.100 professionals del grup.

La instal·lació Noms és l’homenatge a alguns dels professionals i amics que han marcat la trajectòria de Mediapro, a través d’un split-flat, un mur visual vertical. Professionals, artistes, persones que han deixat una petja al grup, des de Fernando León, passant per Johan Cruyff, Woody Allen, Pepe Rubianes o Paolo Sorrentino. A l’espai Idees, un munt de papers ens permetrà fer un recorregut per la feina incessant que hi ha darrera de cada projecte i cada idea, gràcies a un màping generat per 4 projectors.
 

El recorregut per la segona planta del Palau Robert segueix amb una entrevista a l’espai Set, on Clara Segura, Gran Wyoming i Ram Tellem són a punt d'entrevistar-nos, per increïble que sembli, i sempre que vulguem seure a la butaca. L’exposició té encara dos espais més: Som, que mostra de manera interactiva els 150 projectes en què ha treballat el grup al llarg de la història, i un espai dedicat a la realitat virtual i a la creativitat on els visitants podran ser Miquel Barceló per un instant, fent un treball de creació virtual sobre la cúpula de la sala de les Nacions Unides de Ginebra.

Mediapro Live. La revolució en directe continua al jardí del Palau Robert amb una carpa polièdrica on ens podem submergir en retransmissions esportives com un Barça-Madrid. A través del vídeo We live football es repassa el funcionament de l’engranatge que permet portar l’emoció i la passió del futbol a qualsevol racó del món. Per completar el recorregut, el jardí també acull una programació d'entreteniment i cinema, amb la projecció d'alguns dels projectes més emblemàtics que han fet de Mediapro el gegant audiovisual –i revolucionari– que és avui en dia.
 

Exposició «Mediapro Live», amb Wyoming entrevistant un visitant Foto: Jordi Jon Pardo