El bisbe de Solsona no oficiarà cap missa per la Patum

La parròquia de Berga i el Bisbat argumenten que Xavier Novell, que habitualment presidia la missa de dijous del Corpus, té les dates compromeses

06 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:29h

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, a Berga. Foto: Carles Palacio


El bisbe de Solsona, Xavier Novell, no oficiarà cap missa per Patum, ni tan sols la de dijous de Corpus, que era la que habitualment presidia com a autoritat màxima de l'Església durant la festivitat berguedana. Així ho han confirmat a NacióDigital fonts de la parròquia de Berga i del Bisbat, que han indicat que, justament aquests dies, Novell tenia prefixats altres compromisos. 

D'aquesta manera, doncs, Novell no serà la màxima autoritat religiosa durant les festes de Corpus de Berga, i les diferents misses i celebracions eclesiàstiques seran oficiades per altres sacerdots, com ara el rector de Berga, Marc Majà, o bé el president de la Unió de Religiosos de Catalunya, el claretià P. Máximo Muñoz. De fet, aquest últim serà qui oficiarà la missa de dijous de Corpus, segons han explicat. 

Aquesta decisió arriba pocs dies després que l'Ajuntament de Berga hagi aprovat una moció presentada per la CUP per rebutjar les declaracions homòfobes que Novell va fer en la seva última glosa. En aquest cas, i després de debatre-ho amb la resta de grups municipals, el consistori va acordar que, en primer lloc, es condemnaven les paraules del religiós, se li exigia que es retractés i demanés disculpes públiques, s'establia que no se'l convidaria a cap acte públic organitzat per la corporació, i s'establia que, com a Ajuntament, no es participaria en els actes que el bisbe presidís. Tot això, van indicar, fins que Novell no realitzés una disculpa pública notòria i evident.