Les Festes de l'Arròs i el Timbaler, entre les cinc propostes del cap de setmana

L'Aplec del cargol de Lleida, DVins a Agramunt, Jazz al Pati a Balaguer, Fira del Vapor a Sant Vicenç de Castellet, i la Trobada de Trabucaires a Taradell

Plantada tradicional de l'arròs, a les Terres de l'Ebre
Plantada tradicional de l'arròs, a les Terres de l'Ebre | DIPTA
02 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:53h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Benvinguts a Pagès
Diferents localitats. 3, 4 i 5 de juny

Benvinguts a pagès celebra enguany la segona edició. Aquesta proposta turística vol engrescar els visitants a conèixer, durant el primer cap de setmana de juny, les explotacions agropecuàries de tot Catalunya, que obriran les portes per ensenyar els camps, els ramats, les barques i els obradors. És una oportunitat única per poder veure de primera mà el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa. La novetat d'aquest any és la celebració conjunta de la Setmana Bio, que s'allarga fins al 9 de juny.


Festa del Timbaler
El Bruc. 3 i 4 de juny.

La festa, que se celebra des de l'any 2000, commemora els fets ocorreguts el juny de 1808, en l'emboscada i enfrontament que hi va haver per combatre els francesos, fets que donarien lloc a la popular llegenda del Timbaler del Bruc. L'historiador Cabanes parlava del minyó de Santpedor, que va dirigir la batalla amb un timbal com els que s'utilitzaven a les confraries. Avui en dia es celebra la festa no per commemorar uns fets bèl·lics, sinó com un signe d'agermanament entre els pobles i com a testimoni de la importància de la pau.

Visita al castell de Miravet
Miravet, Tarragona. 3 de juny

El castell de Miravet, una fortalesa imponent envoltada per una muralla de 25 metres d'alçada que sembla sorgir de les roques i situada sobre un turó, domina el curs de l'Ebre i les terres del voltant. Aquesta posició estratègica ha fet que s'hi succeïssin els assentaments des de la prehistòria i li ha suposat tenir un paper important en diferents conflictes. En el marc de l'exposició Templers: Guerra i religió a l'Europa de les Croades, el Museu d'Història de Catalunya organitza la visita a un dels monuments catalans més importants vinculats amb l'ordre del Temple, amb transport –sortida en autocar des del MHC–, visita guiada i dinar.


Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre
Amposta. 3 i 4 de juny

L'arròs és l'or de les Terres de l'Ebre, el bé més preuat i pilar d'una cultura, un tarannà i una gastronomia. Cada any, diverses localitats de la zona celebren les Festes de l'Arròs. Aquest cap de setmana és el torn d'Amposta, on els pagesos mostraran als visitants com es sembraven els camps d'arròs en temps passats, unint tradició i present. L'activitat permet la possibilitat de participar activament en la plantada d'arròs. Després d'aquest cap de setmana, altres poblacions acolliran diferents actes, com l'Aldea, Sant Jaume d'Enveja o Deltebre.

Mercat Medieval dels Canonges
Seu d'Urgell. 3 i 4 de juny

El centre històric de la Seu d’Urgell es transforma durant dos dies en un gran escenari on el temps semblarà tornar enrere i on es viuran gratificants sensacions de màgia i alegria per la música i els espectacles, els colors dels vestits, les teles, les parades i les olors. El Mercat compta amb parades de comerciants i artesans on es poden adquirir tot tipus de productes artesanals, veure com treballen artesans en oficis tradicionals o degustar receptes medievals. També compta amb una programació pensada per a tots els públics: tallers i jocs infantils, espectacles de lluites, dansa del ventre, malabars i foc, cercaviles i música medieval.


I la resta de propostes d'oci i cultura del cap de setmana a l'"Agenda en xarxa de La Xarxa i NacióDigital.