Coscubiela defensa que Marc Bertomeu sigui restituït com a assessor de CSQEP al Parlament

La direcció de Podem Catalunya va acomiadar-lo de forma unilateral sense consultar-ho amb la resta del grup parlamentari

30 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:49h

Marc Bertomeu a l'entrevista per NacióDigital Foto: Jordi Jon Pardo


El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha expressat públicament que vol que Marc Bertomeu, acomiadat per Podem com a assessor del grup al Parlament, sigui restituït. "No veiem cap raó per prescindir dels seus serveis. Esperem que el seny i la capacitat de reflexió ens permeti trobar una sortida que només pot ser restituir la situació al punt d'inici", ha assegurat Coscubiela, que ha lloat la feina feta per Bertomeu al servei de tot el grup parlamentari.

Podem Catalunya va acomiadar de forma unilateral Bertomeu, que és secretari general de Podem Barcelona, com a assessor parlamentari. La direcció d'Albano Dante Fachin va comunicar-li l'"acomiadament disciplinari" el passat 10 de maig al·legant "baix rendiment" i "incompliment de tasques", segons van avançar a NacióDigital fonts coneixedores del cas. El fet és, però, que aquesta decisió del partit s'ha produït després que el secretari general de Podem Barcelona se sumés juntament amb la diputada Jèssica Albiach al nou partit dels "comuns" encapçalat per Xavier Domènech. Bertomeu ja ha denunciat l'acomiadament a la conselleria de Treball i demana que sigui declarat "nul" perquè considera que se l'aparta per "discriminació ideològica".

Bertomeu va ser contractat com a assessor el desembre del 2015. Just després de les eleccions del 27-S, els partits que van formar part de la coalició -Podem, ICV i EUiA- van tancar un acord polític perquè cadascuna de les contractacions pactades al grup les paguessin les respectives formacions. Amb tot, en aquest cas la direcció de Fachin ha decidit actuar de forma unilateral, segons expliquen fonts coneixedores del cas, i ni tan sols va comunicar l'acomiadament a la direcció del grup. La situació ha acabat creant "tensió" dins del grup parlamentari.

Preguntat per l'acomiadament de Bertomeu, Fachin va negar la setmana passada que la decisió respongués a "motius polítics" perquè no s'ajustaria al dret però que per "respecte" a la relació del ja extreballador i l'organització no explicaria els motius de la seva destitució. Va recordar també que Bertomeu ja es va presentar en una candidatura contrària a la de l'actual direcció a les primàries del passat estiu i que no va patir les conseqüències a nivell laboral. El passat mes de febrer, però, sí va ser apartat de l'executiva. Fachin va assegurar que la decisió de prescindir de Bertomeu s'emmarca dins de la "capacitat que té Podem de gestionar els seus recursos" al marge del que pensin la resta de partits que formen part de la coalició.