Els 10 destacats del Primavera Sound 2017

Van Morrison, Angel Olsen, Arcade Fire, Mishima o The xx, entre la nostra tria per al popular festival barceloní que comença aquest dimecres

Van Morrison, un dels grans reclams del Primavera Sound 2017
Van Morrison, un dels grans reclams del Primavera Sound 2017 | Van Morrison Official
30 de maig del 2017
Actualitzat el 31 de maig a les 17:06h
El Primavera Sound torna a Barcelona aquest dimecres, 31 de maig, i s'hi estarà, en ple apogeu, fins ben entrada la matinada de dissabte 3 de juny. Com sempre, el certamen es converteix en un mostrari del bo i millor de l'escena musical del moment, amb noms coneguts al costat de nous talents. Agafeu l'agenda i quadreu horaris, que això no té aturador!

Angel Olsen
Dissabte 3 de juny, 20:25h. Ray-Ban.


El seu quart disc, My woman, va ser un dels més destacats de l'any 2016, fent ressonar el crit, l'arrel, la ràbia i la força d'una veu segura de ser com és. La cantautora mostra cançons que cerquen la troballa més visceral i el contacte més directe, amb un so indie que s'alinea de nou, amb el folk-rock-pop que furga en l'arrel tradicional americana.



Mishima
Dijous 1 de juny, 18:30h. Ray-Ban

Mishima tornarà a ser al PS amb Ara i res, el seu vuitè disc. De nou enregistrat amb Peter Deimel a França, el nou àlbum del quintet barceloní mostra un grup més sòlid que mai, amb plena consciència del propi so, elegants i amb una precisió que sona inspirada. Un nou pas en el camí de construir un gran llegat de melodies i lletres, de fets i gent, i sempre amb l'essència humana com a matèria primera.



Arcade Fire
Dissabte 3 de juny, 00h. Mango

Els canadencs liderats per Win Butler i Régine Chassagne són una de les millors bandes de l'actualitat, amb un directe que mai no decep. Convertits en un dels estendards del rock d'aquest inici de segle, amb una proposta contundent, ulls oberts i ganes de no quedar-se atrapats en la seva pròpia imatge i sonoritat. Són a punt de presentar el disc que ha de rellevar Reflektor, editat el ja llunyà 2013.


Kate Tempest
Dimecres 31 de maig, 00:40h. Sala Apolo
Dijous 1 de juny, 23:30h. Adidas Originals

Un fenomen creatiu de 31 anys: dramaturga, novel·lista, poeta i guanyadora l’any 2013 del prestigiós premi Ted Hughes, Kate Tempest és una de les veus d'aquest segle XXI. Presentarà les peces de Let Them Eat Chaos, un segon disc urbà, cru, angoixant, líric i incisiu que fa una panoràmica del món d'ara mateix.



Van Morrison
Dissabte 3 de juny, 19:45. Heineken

Keep Me Singing (2016) és el seu darrer disc. I així vols continuar: cantant, amb l'essència intacta del el "lleó de Belfast", devorant el públic des de l'escenari, revelador, com la gran icona musical que és després de mig segle de trajectòria i un bon grapat de cançons i discos memorables.



Bon Iver
Dijous 1 de juny, 22h. Heineken

Justin Vermon torna a un festival on ja ha deixat mostres sobrades d'un talent singular i fascinant. El concert suposa l'única aturada del músic a l'estat espanyol per presentar el disc 22, A Million, un estranyíssim esclat de pop electrònic i celestial, un recull de cançons que mostren allò que es pot fer amb creativitat, sintetitzadors, melodies gravitatòries i veus al límit de l'agut.



Animic
Dimecres 31 de maig, 17h. Primavera (gratuït)

La banda capitanejada per Ferran Palau, en un immillorable estat de forma. De l'embolcallament folk, a les ombres del ritme incessant. De l'atmosfera a l'angoixa, del dolor a una manera fonda de ser sentiment. El seu darrer disc, Skin, és la consolidació d'una proposta que traspassa fronteres, per ambicions, qualitat i creativitat.




The xx
Divendres 2 de juny, 23:10. Heineken.

El trio format per Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie xx (substitut, al seu torn, de Frank Ocean, que ha caigut del cartell a darrera hora) tornen cinc anys després de Coexist, amb ISee You. I no han decebut, cada dia més convençuts del seu particular pop electrònic que ens fa viatjar per l'obscuritat i la malenconia a través de melodies cantables.



The Magnetic Fields
Dissabte 3 de juny, 16h. Auditori Rockdelux

Capaços de crear un disc tan monumental com 99 Love Songs, Stephin Merritt torna a la càrrega amb 50 Song Memoir, una autobiografia musical on dedica una cançó a cada any de la seva vida. Una nova oportunitat de gaudir del prodigi d'un talent inquiet com pocs, sempre amb la voluntat d'arribar a un lloc emocional on ningú més és capaç d'endinsar-se.



Teenage Fanclub
Dissabte 3 de juny, 21:30h. Primavera

Els escocesos segueixen sent, per molt que passin els anys, una de les grans forces del pop de guitarres, supervivents del so nascut als revolts sonors dels 90, amb melodies que ens fan cridar fins a l'afonia, que ens transporten a llocs desitjats, amb vigor i una energia envejable. El 2016 publicaven Here. Per gaudir-ne.

 
Arxivat a