Sáenz de Santamaría: «El referèndum no es farà. Farem el que calgui per aturar-lo»

Rajoy rep el suport de Pedro Sánchez contra la consulta vinculant | La vicepresidenta del govern espanyol, poques hores abans de la cimera, assegura que la trobada demostra que "Puigdemont està en mans dels extremistes de la CUP"

Soraya Sáenz de Santamaría, aquest dilluns
Soraya Sáenz de Santamaría, aquest dilluns | La Moncloa
29 de maig del 2017
Actualitzat el 30 de maig a les 10:02h
"El referèndum no es farà. Farem el que calgui per aturar-lo". Aquest és el contundent missatge que el govern espanyol ha volgut transmetre poques hores abans de la cimera sobre el referèndum convocada per aquesta tarda al Palau de la Generalitat. Considera que la consulta vinculant és "innegociable" ja que no té cabuda a la Constitució.

Soraya Sáenz de Santamaría, en una roda de premsa d'urgència convocada aquest migdia a la Moncloa, ha fet una nova crida al president de la Generalitat a acudir al Congrés per tal de plantejar les seves propostes. En un to quasi teatral li ha recordat l'adreça del parlament espanyol: "Carrera de San Jerónimo, sense número". "En comptes d'escoltar la societat catalana, es reuneixen només els independentistes per imposar el seu calendari i estratègia", ha afegit.

També ha assegurat que a Catalunya es viu "un clima preelectoral" i que la postura del president de la Generalitat i dels partits sobiranistes té "més de tàctica que d'estratègia" quan se li ha preguntat si des de la part catalana s'estava forçant la situació buscant una reacció contundent com l'aplicació de l'article 155.

La vicepresidenta del govern espanyol, finalment, ha assegurat que "Puigdemont està en mans dels extremistes de la CUP". La resposta de la formació de l'esquerra independentista no s'ha fet esperar a través de les xarxes socials: "Hola Soraya, el futur de Catalunya està en mans del poble català i ho resoldrem en un referèndum".
 
Suport de Pedro Sánchez

La roda de premsa extraordinària –per dia i format- de Soraya Sáenz de Santamaría ha coincidit amb el primer contacte (telefònic) entre Mariano Rajoy i Pedro Sánchez després de les primàries del PSOE. El líder socialista, segons ha difós la Moncloa, ha donat suport al president espanyol en la seva estratègia d'oposició total al referèndum.