Sanchis augura que TV3 tornarà a disputar el lideratge a Telecinco el setembre

C's i PP retreuen al director de TVC haver participat en un acte de l'ANC: "fa mítings separatistes amb l'estelada de fons"

Núria Llorach, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, avui al Parlament
Núria Llorach, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, avui al Parlament | Parlament
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:03h
El director de TV3, Vicent Sanchis, ha exposat avui que el canvi de tendència de l'audiència aquest mes de maig fa preveure que la televisió pública catalana arrabassarà el segon lloc a Antena 3, una posició que espera poder consolidar els propers mesos per tal tornar a disputar el lideratge a Telecinco el setembre.

Sanchis ha explicat que a cinc dies d'acabar el mes, TV3 ha tornat a superar el 10 % de quota de pantalla, un llindar que va travessar l'abril passat, en caure fins al 9,6% en el seu segon pitjor registre.  

El director de TV3 ha exposat aquestes dades a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament, en una sessió amb forta càrrega política, pels retrets que C's i PP han dirigit a Sanchis per haver participat en un acte de l'ANC a Pallejà. "Vostè fa mítings separatistes amb l'estelada de fons", ha etzibat Fernando de Páramo, de C's. "El seu comportament compromet la imparcialitat de la Corporació", ha seguit.

Una crítica a la qual s'hi ha sumat el PP, que li ha preguntat a la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach: "Els directius de la Corporació estan al servei de l'independentisme?". Llorach ha respost contundentment: "No". 

Preocupació per l'audiència

El director de TV3 i la presidenta en funcions de la CCMA han coincidit a remarcar que la tendència de l'audiència "els preocupa i els ocupa". Sanchis ha vinculat les xifres al canvi d'hàbits de consum i a l'augment d'oferta audiovisual, i ha explicat que a Europa s'està treballant amb una prova pilot per creuar dades de la televisió en línia i del consum per Internet. "El consum de productes audiovisuals ha augmentat, però el consum de televisió en línia ha disminuït", ha explicat.

El director de TV3 ha argumentat que tot plegat té un efecte preocupant en els ingressos publicitaris, fortament vinculats a l'audiència, i que des de TV3 estan treballant per conscienciar les empreses publicitàries perquè tinguin en compte el consum global i no només el de la televisió en línia.

Catalunya Ràdio incorporarà un programa de literatura a la graella

Catalunya Ràdio incorporarà un programa de literatura el 17 de juny a la seva graella. La ràdio pública reforça la seva aposta transversal per la cultura amb un programa setmanal d’una hora que presentarà el periodista David Guzman, segons ha anunciat aquest divendres el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, en la comissió de control a la CCMA del Parlament. Ciutat Maragda parlarà de literatura catalana i universal i aproparà els oients a llibres, autors i temes literaris dedicant cada setmana el programa a un gran autor com a fil conductor.

Saül Gordillo ha destacat que aquest programa ampliarà els continguts literaris i de llibres ja existents de manera transversal en el conjunt de la graella de Catalunya Ràdio.