Malestar a la Cambra de Comerç amb Colau pel bloqueig en l'elecció del nou president de la Fira

Miquel Valls comunica al ple de la corporació que la successió de Josep Lluís Bonet resta aturada fins que acabi la baixa maternal de l’alcaldessa

26 de maig del 2017
Actualitzat el 27 de maig a les 21:16h

Josep Lluís Bonet, president de la Fira. Foto: Europa Press


No estava en l’ordre del dia, però Miquel Valls va posar el tema damunt la taula. En el ple de la Cambra de Barcelona celebrat aquest dijous a la tarda, el president de la corporació va informar que la designació del successor de Josep Lluís Bonet –president de Freixenet- al capdavant de la Fira de Barcelona, una qüestió que s’arrossega des de fa mesos, continua aturat fins que acabi la baixa maternal d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.  

Bonet conclou el seu mandat i cal nomenar un nou president. A la Fira, consorci de titularitat pública amb gestió empresarial autònoma constituït per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç, és el president de la Cambra, Miquel Valls, qui fa la proposta de president, que ha de comptar amb l'acord del president Carles Puigdemont i l'alcaldessa Ada Colau.

També cal que el candidat tingui el vistiplau per part de Núria Marín, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, on està ubicada la Fira. La filtració, a començaments de març, del candidat proposat per Valls abans de tancar-se l’acord institucional, ha causat un fort malestar a la Fira i a la Cambra, com ja va informar NacióDigital.

Ja fa mesos que el nom de l’empresari Miquel Martí –el nom en principi proposat per Valls- està pendent del vistiplau de Colau. Però la darrera paraula de l’alcaldessa no acaba d’arribar. Ara, la seva baixa maternal ha allargat encara més el procés de designació. Segons va informar aquest dijous Valls, totes les converses sobre la renovació del Consell de la Fira han estat suspeses a causa de l'absència forçada de Colau, que no ha volgut delegar les seves funcions executives. Formalment, és el Consell de la Fira, presidit per l’alcaldessa i format per cinc representants de cada institució del consorci, qui elegeix el president.

Una dona a la presidència?

“La situació és lamentable”, deien ahir pels passadissos diversos membres de la Cambra. Tant Bonet com els consellers en funcions van reafirmar la seva lleialtat a la Fira i a la Cambra i la seva disposició a continuar exercint les seves funcions en aquest temps de transició mentre s’espera l’arribada del nou responsable de la Fira.

Miquel Martí, president de Moventia, és un empresari respectat. Va presidir FemCat, fòrum empresarial proper al sobiranisme, el que el fa especialment ben vist a la Generalitat, però el seu perfil és del tot professional. Ahir a la Cambra es comentava la sensació que Colau –que s’ha queixat sovint de la poca presència de dones en el Consell- podria estar pensant en una dona, potser algú de tradició empresarial amb perfil progressista.