Els 20 festivals imprescindibles de l'estiu

Treu l'agenda i fes-te un bon plànning: Primavera Sound, Sónar, Vida, Porta Ferrada, Cap Roig, Castell de Peralada o Clòwnia, entre d'altres

Una imatge del Sónar de Dia
Una imatge del Sónar de Dia | Albert Alemany
26 de maig del 2017
Actualitzat el 08 de juny a les 11:02h
L'estiu ja és a tocar i, un any més, el calendari "festivaler" de Catalunya torna a florir amb reclams, noms, il·lusions, artistes i la promesa del millor ambient possible en cada esdeveniment programat. Aquest 2017 podrem gaudir d'una oferta de festivals musicals que no té escapatòria i que és per a tots els gustos i dèries possibles. La nostra proposta passa per aquests vint.

Primavera Sound. Barcelona (31 de maig al 3 de juny)
El gran gegant barceloní dels festivals musicals amb l'ànima "indie". El parc del Fòrum tornarà a acollir la multitud i els sons, les ganes de festa i ballar, també d'escoltar i descobrir. Enguany, els grans reclams són Van Morrisson, Grace Jones, Slayer, Kate Tempest, The XX, Arcade Fire, Bon Iver, Mishima o El Petit de Cal Eril, entre molts d'altres.

Festival de Pedralbes 2017. Barcelona (del 5 de juny al 14 de juliol)
Ubicat en un recinte impressionant, els Jardins del Palau Reial de Pedralbes, aquest festival ofereix un recés de la vida urbana de la capital catalana a través d'una bombolla de bona música, aire pur, llibertat, elegància i romanticisme. Pel seu programa passen grans noms de l’escena internacional (Rufus Wainwright, Belle & Sebastian, Tony Bennet, Art Garfunkel) i d'altres d'aquí (Manel, Jarabe de Palo). Un gran festival d'estiu a l'aire lliure.

Festival Grec. Barcelona (del 14 de juny al 31 de juliol)
Música i teatre en el gran festival d'arts escèniques que omple d'activitat la ciutat durant l'estiu. Maite Martín, Luar na Lubre, Fermín Muguruza, Misihma, Joan Miquel Oliver i Jordi Savall, entre d'altres, en l'apartat musical. Bodas de sangre, Troyanas, Calígula, Marta Carrasco o Paraules encadenades, pel que fa a escena.

Sónar. Barcelona (del 15 al 17 de juny)
Entre Sónar Dia i Sónar Nit, un total de més de 150 concerts i moltes més coses: avantguardisme, tecnologia, àrees de descoberta, i les traces dels camins musicals que podrien ser majoritaris d'aquí a uns anys. De moment, els responsables del festival han confirmat Nicolas Jaar, Justice, Moderat, Nina Kraviz i De La Soul.

Clòwnia. Sant Joan de les Abadesses (del 22 al 24 de juny)
Circ i música, per a totes les edats. Aquesta és la màxima del festival creat i organitzat per Txarango i que gira al voltant d'una gran revetlla de Sant Joan. Enguany, els primers grups confirmats són Manel, La Pegatina, Zoo, Arco i la cantautora xilena Pascuala Ilabaca.

Sons del Mon. Empordà (del 24 de juny al 5 d'agost)
Amb una proposta diferenciada i singular, que barreja gastronomia, tast de vins i bona música, Sons del Món proposa enguany la programació "més ambiciosa", amb vuit concerts en gran format protagonitzats per Tom Jones, Estrella Morente, Ramon Mirabet, Els Amics de les Arts, Loquillo, Bustamante o Rosana, que es faran entre Castelló d'Empúries i Roses. També s'han programat cinc concerts en format íntim a cinc cellers de l'Empordà amb Ramon Mirabet, Paula Valls, Pedro Guerra o Judit Nedderman.

Vida Festival. Vilanova i la Geltrú (del 29 de juny al 2 de juliol)
Un els festivals més especials del calendari, en un lloc privilegiat, entre arbres, efectes de llum integrats al paisatge, bosc i sotabosc, escenaris grans i menuts i una excel·lent proposta musical, encapçalada aquest 2017 per Fleet Foxes, Phoenix, The Flaming Lips, Enric Montefusco, Joan Miquel Oliver i Rosalía i Raül "Refree", entre d'altres.

(a)phònica. Banyoles (del 30 de juny al 2 de juliol)
La singularitat d'aquest festival és que totes les activitats giren al voltant de la veu. La catorzena edició així ho seguirà corroborant, amb actuacions i actes per a públics de tota mena, edat i condició.

Rock Fest BCN. Barcelona (del 30 de juny al 2 de juliol)
Aerosmith, Alice Cooper, Deep Purple, Europe o Sepultura, entre molts d'altres noms que arriben a Barcelona per complir els millors somnis humits d'un amant del rock dur, del heavy i de la bona música. Tots, reunits per glòria d'un festival únic.


CanetRock. Canet de Mar (1 de juliol)
El Canet Rock arriba a la quarta edició, amb l'anunci dels primers noms confirmats. Entre ells, el retorn al directe i als escenaris de Pau Donés i els Jarabe de Palo, els valencians Zoo i els vallesans Doctor Prats. Una nit de festa assegurada amb els grups catalans del moment.

Festival Castell Peralada (Del 6 de juliol al 17 d'agost)
Katie Melua, Bryan Ferry, Franco Battiato, Juliette Binoche, Ainhoa Arteta, James Rhodes, Diego el Cigala, òpera i la millor dansa són els ingredients de l'edició 2017 d'aquest altre gran clàssic de l'elegància sonora amb vestit de nit estival. Història i prestigi, conjugats al conjunt medieval del Castell de Peralada i els seus jardins, durant els mesos de juliol i agost. L’Auditori, situat dins dels jardins del Parc Castell de Peralada es converteix en l’espai idoni per la degustació d'uns concerts únics.


Cruïlla. Barcelona (del 7 al 9 de juliol)
Un altre clàssic del juliol barceloní que arriba a la vuitena edició. Enguany, comptarà amb la música de Los Fabulosos Cadillacs, Kase O, The Lumineers, Youssou NDOUR o Patrice. Noms que combinen propostes singulars, amb els desigs dansaires del públic més bellugadís.

Festival Internacional de Música de Cambrils (del 7 de juliol al 13 d'agost)
El FIMC 2017 compta enguany amb un cartell de luxe: The Cranberries (7 d'agost), Michael’s Legacy (27 de juliol), Tom Jones (28 de juliol), Rosana (29 de juliol), Gemeliers (30 de juliol), Love of Lesbian (4 d’agost), Ana Torroja (5 d’agost), Jarabe de Palo (10 d’agost) o Roger Hodgson of Supertramp (11 d’agost). Emocions fortes i figures d'alt nivell.

Festival de Cap Roig. Calella de Palafrugell (del 7 de juliol al 22 d'agost)
Clàssic entre els clàssics d'estiu, el Festival de Cap Roig conjuga un entorn de bellesa privilegiada amb les millors i més diverses propostes musicals. Enguany, inaugura el festival un dels grups clau del rock d'arrel americana dels darrers temps, Wilco. I després, per triar i remenar: Woody Allen, Estopa, Blaumut, Miguel Bosé, Sílvia Pérez Cruz, Els Amics de les Arts, David Bisbal o Umberto Tozzi.

Anòlia. Igualada (del 8 al 22 de juliol)
Los Manolos, Blaumut, Gertrudis, Zoo o la projecció en pantalla gran, a l’aire lliure i a l’Estació Vella, de l’òpera Il Trovatore de Giuseppe Verdi, en emissió en directe des del Gran Teatre del Liceu, seran alguns dels reclams de la 29a edició del festival, que combina els actes de pagaments amb els gratuïts.

Acampada Jove. Montblanc (del 13 al 15 de juliol)
L’Acampada Jove és el festival político-musical de referència dels Països Catalans. Aquest any arriba a la vint-i-dosena edició tornant a convertir Montblanc en la capital de la festa, la lluita i la llibertat, amb grups com Brams, La Pegatina, Doctor Prats, Ebri Knight o Aspencat.

Son Solers. Sant Pere de Ribes (14 de juliol)
La Finca Mas Solers és el centre neuràlgic d'un festival singular que s'allarga en la intensitat d'una sola nit. Llum, color, espectacle, diversió, música, natura i un marc d'elegància per escoltar les propostes de Maria Arnal i Marcel Bagés, Judit Nedderman o Mazoni.

Festival de la Porta Ferrada. Sant Feliu de Guíxols (del 14 de juliol al 7 d'agost)
Jaime Cullum, Toquinho, Jarabe de Palo, La Oreja de Van Gogh, Fangoria o l'ídol de bona part de la canalla catalana, Dàmaris Gelabert. Són els noms que el Festival de la Porta Ferrada proposa per aquest 2017.

Barcelona Beach Festival. Barcelona (15 de juliol)
El Barcelona Beach Festival 2017 porta novament a la Platja del Fòrum i el Parc de la Pau (Sant Adrià del Besós) la millor música electrònica del moment, en una jornada que es preveu llarga i plena d'emocions sota el comandaments dels DJ's més destacats d'arreu del món.


Festival Internacional de Música de Cadaqués (del 4 al 15 d'agost)
Tramuntana, artistes, carrers empedrats i cases blanques són l'aliment escenogràfic del 46è festival de Cadaqués. L’Església de Santa Maria de Cadaqués, on va néixer el festival a l’Agost de 1970, serà un dels espais de concerts de pagament, junt amb la Sala, L’Art i Joia i Sa Conca, que és on es realitzaran els concerts de gran format. Però també hi ha gran varietat de propostes gratuïtes en espais emblemàtics com el Passeig, Portlligat, la plaça Carles Rahola o Portitxó.
Arxivat a