Veïns de Montcada tornen a tallar Rodalies després d'una nova víctima a les vies del tren

L'alcaldessa del municipi demana escurçar els terminis per aconseguir el soterrament | També reclama gestionar el "mentrestant" amb millores en la seguretat

El tall de les vies de les línies R2 i R11, a Montcada i Reixac
El tall de les vies de les línies R2 i R11, a Montcada i Reixac | Albert Hernàndez
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:51h
Prop de 200 veïns de Montcada, la majoria adolescents, han interromput aquest dimarts el servei de les línies R2 i R11, després d'envair les vies. Això ha suposa demores en el servei superiors els 45 minuts, segons fonts de Renfe. Una protesta que s'ha produït després que a la coneguda Cruïlla del Soterrament, se celebrés un homenatge per l'última víctima, la número 170. Com és habitual, un cop acabat l'acte, tots els assistents s'han traslladat uns metres per ocupar les vies.

El fet de ser un jove de 14, veí del municipi i estudiant del institut Montserrat Miró de la població, ha comptat amb l'assistència de molts dels seus companys. Per això, l'alcaldessa, Laura Campos, ha qualificat la convocatòria per recordar-lo de "diferent".    
  Campos ha etzibat que "Montcada no pot esperar fins el 2020", any marcat per a l'inici de les obres del soterrament. Ha demanat que "en la mesura de les possibilitats escurcin el temps d'execució", perquè "2020 és massa lluny". Tot i així, s'ha de gestionar "el mentrestant" i això vol dir, ha determinat, la seguretat a tota la xarxa ferroviària del municipi. 
 

Els veïns de Montcada a l'espera que s'aixequin les barreres per ocupar les vies Foto: Albert Hernàndez


En aquest sentit, ha explicat que van traslladar un document amb "tots els punts negres", ben documentats per tal que es posi una solució. Segons ha dit l'alcaldessa, Adif i el Ministeri de Foment "hi estant treballant per donar una solució aviat", però ella mateixa ha recriminat que "el concepte d'immediatesa no és mateix" a la vila vallesana que a Madrid.