Denuncien un monitor d'una escola d'educació especial de Barcelona per abusos sexuals

L'educador ha estat apartat del centre, seguint els protocols

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:14h
Tres famílies han denunciat un monitor d'una escola d'educació especial de Barcelona per presumptes abusos sexuals, segons ha avançat aquest dimarts 'El Periódico' i han confirmat els Mossos d'Esquadra. Les denúncies es van presentar aquest dilluns a la comissaria de les Corts i aquest dimarts al matí els Mossos estan contrastant la informació aportada pels denunciants i prenent declaració a possibles testimonis del centre, segons ha informat la policia catalana. Es tracta del centre d'educació especial Taiga, a Vallvidrera.

El Consorci d'Educació de Barcelona ha apartat el treballador de l'escola, seguint els protocols d'abusos sexuals, ha confirmat l'autoritat educativa. A més, el consorci s'ha reunit aquest dimecres al matí amb la direcció del centre per recollir informació i oferir-los el seu suport.

En un comunicat, el centre d'educació especial Taiga detalla que aquest dilluns, seguint el Protocol de maltractament i abusos sexuals, la direcció i tres famílies d’alumnes del centre van presentar de forma conjunta una denúncia als Mossos d’Esquadra i a la fiscalia contra un monitor de suport per presumptes abusos sexuals. Aquest educador és alhora responsable de l’entitat esportiva que ofereix servei en horari no lectiu als alumnes d'aquest centre.

El centre explica que va rebre una primera notificació per part d’un entrenador de futbol sobre les sospites d’abusos sexuals per part del responsable de l’entitat esportiva. Afegeix que de seguida i de forma personal es va contactar amb les famílies dels alumnes que suposadament estan afectades i els alumnes, amb discapacitat intel·lectual, van relatar la seva relació amb el presumpte abusador durant una estada de l’entitat esportiva.

Aquest mateix dilluns la direcció del centre va informar dels fets al Consorci d’Educació de Barcelona i a la inspecció educativa i aquest dimarts el centre ha apartat l’educador de l’activitat lectiva, s’ha reunit amb el Consorci i la inspecció i ha convocat una reunió per aquesta tarda amb les famílies.

La direcció del centre afirma que està consternada pels fets que s'han produït i donarà tot el suport a les famílies i als alumnes.
Arxivat a