Cas Pujol

Josep Pujol, en deu frases: «L'objectiu era mantenir la deixa opaca perquè la família del president no podia tenir diners a Andorra»

El tercer fill del matrimoni Pujol revela que Marta Ferrusola va destruir part de la carta de l'avi Florenci perquè no volia que hi hagués cap "traçabilitat" i afirma que la seva mare no reconeix l'escrit de la "mare superiora"

VÍDEO «Perseguir la corrupció no hauria d'entendre de sigles ni d'herències»

| 19/05/2017 a les 09:30h
Arxivat a: Política, cas Pujol, Josep Pujol Ferrusola, corrupció
El tercer fill del matrimoni Pujol, Josep Pujol Ferrusola, ha explicat aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que el seu pare, Jordi Pujol, no va voler ocupar-se de la deixa de l'avi Florenci quan era president de la Generalitat. "El meu pare era ric quan va entrar en política", ha afirmat Josep Pujol que ha relatat que l'origen de la fortuna dels Pujol són "negocis grisos" amb tràfic de divises.

Josep Pujol ha explicat que el seu avi va fer negocis assessorat pel seu fill, però quan va veure que tenia "dèria" per la política va confiar per carta la gestió dels diners a Marta Ferrusola. "La carta famosa la tenim i la té el jutge, però li falten les pàgines principals", ha explicat Josep Pujol que ha relatat que la seva mare va destruir les pàgines on sortien noms propis. ​"L'objectiu era mantenir els diners opacs. No podíem explicar que la família del president de la Generalitat tenia diners a Andorra", ha apuntat. 

El fill del matrimoni Pujol ha assegurat també que la seva mare no reconeix la carta en què ordenava moviments de diners a Andorra com a "mare superiora" i s'ha desmarcat dels negocis del seu germà gran, Jordi Pujol Ferrusola, que es troba en presó preventiva: "No puc posar la mà al foc que el meu germà no hagi comès delictes perquè no conec els seus negocis".

Josep Pujol ha explicat detalls de la gestió familiar de la fortuna del seu avi en una entrevista amb la periodista Mònica Terribas que recollim, a continuació, en deu frases: 

1. "El meu avi va posar la seva fortuna i la seva vida al servei del seu fill. El 1979, el meu pare va ser una de les tres persones que va fer la declaració de renda més gran d'aquest país".

2. "Hem fet una sol·licitud per saber si l'avi Florenci tenia comptes a Suïssa, però no ens ho han volgut dir".

3. "El nostre pecat és tenir diners a Andorra".

4. "Els germans Cierco estan passant informació falsa, com els documents que s'han publicat de la mare superiora. La batalla dels Cierco realment no sé on vol anar a parar. Suposo que el que volen és recuperar els diners".

5. "Jo mai he comès delicte fiscal. Tenia uns diners i els vaig regularitzar amb l'amnistia de Montoro el 2012. Continuo tenint 2,5 milions a Andorra".

6. "El que era president de la Generalitat era el meu pare; a mi no se'm pot atribuir valors morals que eren responsabilitat seva".

7. "No puc posar la mà al foc que el meu germà no hagi comès delictes perquè no conec els seus negocis".

8. "Jorge Moragas és el senyor que més mana. I té una missió que és neutralitzar el procés sobiranista".

9. "Si el jutge De La Mata s'ho proposa podem anar a la presó tots".

10. "El meu pare és un home fort; molt creient. Però està desorientat per la situació. Els meus pares són grans i necessiten tenir-nos a prop".

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

gran entrevista
Anònim, 19/05/2017 a les 09:55
+47
-6
que deja al sr.Pujol padre como gran persona honorable en todos los sentidos.
Els Pujol han estat doblement perseguits i saquejats per l'estat espanyol
Anònim, 19/05/2017 a les 11:26
+45
-6
Els Pujol han estat doblement perseguits i saquejats per l'estat espanyol: en primer lloc com a catalans, i en segon lloc com a família d'un president de la Generalitat catalanista, líder del catalanisme, i fundador de Banca Catalana.

L'estat espanyol va enfonsar Banca Catalana deliberadament, mitjançant un pànic bancari causat des d'EFE, agència de notícies pública, estatal, amb arrels a la dictadura. Es va fundar a Burgos el 3 de gener del 1939, impulsada pel nazi Ramón Serrano Súñer, el "cuñadísimo". Hi va tenir un paper important Manuel Aznar, pare de "Josemari".

Presidint EFE Luís María Ansón (futur director de l'ABC i fundador de La Razón), va publicar una notícia falsa, fabricada, sobre una imminent fallida, que no tenia cap fonament. El banc no es trobava en pitjor situació que la resta de bancs espanyols, en crisi durant aquells anys.

Des del 2012, el nou president d'EFE és José Antonio Vera, que va començar la seva carrera a la ràdio franquista (Radio Juventud, del Movimiento) i la va continuar a l'ABC i La Razón (en la fundació del qual va participar i que va també dirigir).

Aquesta gent de la premsa espanyola, inclosos els falangistes Jesús Polanco i Juan Luís Cebrián, des d'El País, són els responsables de la frustrada transició d'Espanya cap la democràcia i l'estat de dret. Són els responsables del bipartidisme franquista-neofranquista PP-PSOE que ha dominat el país des de la mort del Franco. Els responsables de l'adoctrinament de la ciutadania espanyola en el nacionalisme imperialista castellanocèntric, la seva continuada ignorància de la diversitat a Espanya, la seva intoxicació amb la criminalització dels nacionalismes reivindicatius "perifèrics". Són els responsables de la degradació permanent de la societat espanyola cap a l'incultura i la corrupció sistèmiques. Són els responsables de l'independentisme català pel seu acarnissament "periodístic" i impuls del clima i polítiques més anticatalans
Perio... què? senyors del NacióDigital
Anònim, 19/05/2017 a les 12:22
+19
-6
Oi que ha parlat d´un jutge que li va dir " si el teu pare fa .... no hi haura cap problema? " no és literal però va per qui la cosa, i vosaltres no ho destaqueu? perio... què? a vegades més que Nació Digital semble Regió Digital.
El que paga con sus impuestos las verguenzas nacional-populistas del Govern
Anònim, 19/05/2017 a les 12:35
+6
-41
Intentando lavar la cara con publireportajes a está familia de mafiosos que se llevaban lo saqueado del 3% en bolsas de basura por tierra (la madre superiora acompañada por 2 mossos, per si de cas) y aire (el famoso amigo con el helicóptero). Vergüenza de periodistas afines al regimen de la subvención
Delació familiar
Anònim, 19/05/2017 a les 13:49
+11
-34
El germà Pujol delatant el que tothom (menys els fanàtics acòlits pujolistes) sap: Que la nissaga Pujol són una colla de xoriços. 2 frases literals de l'entrevista molt significatives:
"L'origen de la fortuna dels Pujol són negocis grisos"
"No puc posar la mà al foc que el meu germà no hagi comès delictes perquè no conec els seus negocis".
Més clar l'aigua, no????
El més lamentable de tot plegat és que aquell qui gosa acusar acusar al clan Pujol de corrupte i lladre és acusat d'anticatalanista i d'estar a les ordres d'Espanya....demencial!!!!
digueu la veritat
lolo, 19/05/2017 a les 16:10
+5
-22
Esteu fent molt de mal a Catalunya. Digeu si us plau la veritat de una santa vegada del que heu estafat en imposotos, negocis terbols, etc i acabem ja. De totes les altres coses potse siguin veritat pero a hores dara no us creu ningu. Molts hem pagat impostos religiosament, tributat barbaritats per herencies, hem treballat, hem lluitat per sortir endevant i TAMBE estimant el pais. Ens heu deixat perplexos. Si ha sigut la vostra mare, si se us ha ant la olla, etc, el que sigui , digueulo ja per dignitat, si us plau.
El President Pujol pertany a la nissaga de personatges providencials en la història de Catalunya
Anònim, 19/05/2017 a les 20:59
+9
-4
El President Pujol pertany a la nissaga de personatges providencials en la història de Catalunya com Pau Claris, Prat de la Riba, Macià, Pompeu Fabra, Artur Mas que en moments determinants de la història del País i des del seu lloc de comandament han redreçat el rumb que menava innexorablement a l’extinció com a poble escoltant la gent, fent mans i mànigues perquè això no pugui passar i Catalunya pugui encarar amb garanties el segle XXI
La cansoneta del ara.......
els Pujol a la preso, 20/05/2017 a les 01:52
+3
-4
En Jordi Pujol (pare) li varen dir (PPSOE): Independència ni parlar, roba i fes el que vulguis, nosaltres mirarem cap a l´altre costat.
Així s'explique quan li preguntaren (el poble) i la independència que?....... ARA NO TOQUEEEE.
Per l'intoxicador de guàrdia
Anònim, 20/05/2017 a les 10:14
+2
-2
Davant de les informacions aparegudes des de fa quasi dos anys al voltant dels membres de la meva família més directa i de les insinuacions escrites sobre l'origen dels medis econòmics de la mateixa, em veig en l'obligació de posar de manifest els següents extrems:

- El meu pare en Florenci Pujol i Brugat va disposar com a darrera voluntat específica que uns diner ubicats a l'estranger --diferents als compresos en el seu testament--, rendiment d'una activitat econòmica de la qual ja s'ha escrit i comentat, i que no es trobaven regularitzats en el moment de la seva mort a setembre de 1980, fossin destinats als meus set fills i a la meva esposa, doncs ell consideraba errònia i d'incert futur la meva opció per la política en lloc de seguir en el món de l'activitat econòmica. I més encara, perquè havent viscut de prop l'època difícil dels anys 30 i 40 tenia por del que podía pasar, i més del que podia pasar a un polític molt compromés.

- La sobtada mort del meu pare va tenir lloc a escassament cinc mesos de la meva pressa de possessió com a president.

- En aquell moment la minoria d'edat de la pràctica totalitat dels meus fills em convertia en responsable legal de qualsevol decisió, i malgrat que la meva consciència i el meu càrrec m'empenyien a rebutjar aquesta herencia, la darrera voluntat del meu pare juntament amb la seva opinió i dubtes sobre la meva opció vital per la política pesaven encara més, i finalment vaig decidir encarregar la seva gestió i regularització a una persona de máxima confiança del meu pare i també meva, gestió de la que no vaig voler saber mai el més mínim detall, fins que arribats a la majoria d'edat tots els meus fills es va decidir que aquesta persona cedís aquesta gestió a un dels meus fills. És en aquest moment que el meu error original va contaminar directament als meus set fills i a la meva esposa.

- Lamentablement no es va trovar mai el moment adient per a regularitzar aquesta herència, com sí han pogut fer-ho la resta de persones que es trobaven en situación similar en tres ocasions excepcionals al llarg de més de trenta anys de vigència de l'actual sistema tributari.

- Finalment ha hagut de ser en aquests darrers dies que els membres de la meva família han regularitzat aquesta herència, amb les conseqüències del nou marc legal aprovat per incentivar la darrera regularització excepcional de novembre de 2012 i per penalitzar extremadament les regularitzacions posteriors.

- Dels fets descrits i de totes les seves conseqüències en sóc l'únic responsable, i vull manifestar-ho de forma pública, amb el meu compromís absolut de comparèixer davant les autoritats tributàries, o, si escau, davant d'instàncies judicials, per acreditar aquests fets i d'aquesta manera acabar amb les insinuacions i els comentaris.

- Exposo tot això amb molt de dolor, pel que significa per a la meva família i per a mi mateix, però sobretot pel que pot significar per a tanta gent de bona voluntat que poden sentir-se defraudats en la seva confiança, a la qual demano perdó. I també els demano que sàpiguen destriar les falles d'una persona --per molt significativa que hagi estat--, i que aquesta declaración sigui reparadora en el que sigui posible del mal i d'expiació per a mi mateix.

A Barcelona el vint-i-cinc de juliol de dos mil catorze.

Jordi Pujol i Soley

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb els dies posteriors a l'1 d'octubre
 00:46 ÚLTIMA HORA Rajoy destituirà Puigdemont i tot el Govern amb l'article 155, segons «El País». L’estratègia del president del govern espanyol implicaria cessar tot el govern català en bloc i nomenar un representant que en centralitzi les tasques de coordinació.
 22:47 OPINIÓ «La força de la gent», l'article de Carme Porta. 
 22:47 OPINIÓ «I tot, per no permetre votar», l'article de Jordi Bianciotto.
 22:46 OPINIÓ «Resistir», l'article d'Aleix Sarri. 
 22:45 LA VEU DE NACIÓ «El cop d'estat», l'article de Ferran Casas.
 21:56 El PSC del Bages contradiu Pedro Sánchez i considera que el 155 «no és la solució». Els socialistes del Consell Comarcal rebutgen que l'anunci d'aplicació de l'article 155 "hagi substituït la petició no corresposta del President de la Generalitat de mantenir una reunió per parlar-ne".
 21:55 Quan el PSOE se'n reia del PP i assegurava que no aplicarien el 155. Rajoy i Sánchez han fet oficial aquest divendres l'acord per intervenir l'autonomia de Catalunya, però mesos enrere els socialistes presumien de tot just el contrari.
 21:25 VÍDEO Estudiants de la UAB desmunten les mentides d'«Espejo Público» sobre el procés català. Una desena d'alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació defensen la pluralitat lingüística i ideològica que hi ha a les aules de la universitat.
 20:59 L'exministre Joan Majó es dona de baixa del PSC. "No vull recolzar de cap manera, ni directa ni indirecta, la política del PP, tal com diu i sembla que està fent el PSOE", sentencia en la carta que ha enviat a Miquel Iceta.
 20:45 Un exambaixador britànic, sobre el 155: «És feixisme». Craig Murray ha carregat amb duresa contra l'acord entre PP, PSOE i Ciutadans per convocar eleccions a Catalunya.
 20:25 ÚLTIMA HORA Felip VI avisa que l'«inacceptable intent de secessió» es frenarà amb tots els instruments de l'Estat. El monarca, quan queden poques hores per a l'activació de l'article 155, apel·la a la "democràcia, les regles fonamentals i l'estat de dret" per donar suport a Rajoy. Jean-Claude Juncker, Donald Tusk i Antonio Tajani fan costat a l'Estat, carreguen contra "l'egoïsme nacionalista" i sostenen que canviar fronteres "pot portar als inferns".
 19:50 PRIMÍCIA La junta de portaveus reclamarà dilluns la llibertat dels «presos polítics» Sànchez i Cuixart. JxSí i la CUP registren un text on s'exigeix aturar també el procés contra Trapero i "que s'aturi la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals que estan portant a terme les institucions de l'estat espanyol".
 19:44 Juncker tanca files amb l'estat de dret i elogia el paper de la monarquia espanyola. El president de la Comissió Europea destaca la "bonica visió" de trobar-se Oviedo ple de banderes espanyoles abans de l'entrega de premis Princesa d'Astúries que també reben Antonio Tajani i Donald Tusk.
 19:43 24 premis Nobel demanen «mediació i negociació» en el conflicte entre Catalunya i Espanya. En una carta oberta denuncien les escenes de violència i "brutalitat policial" de l'1-O.
 19:25 140 treballadors de la UE reclamen a Juncker que condemni la violència de l’1-O. Els funcionaris expressen "tristesa" per la resposta de la CE i "vergonya" per l'ús "desproporcionat" de la força per part de la policia espanyola.
 19:00 Anonymous anuncia un ciberatac massiu en defensa de Catalunya per aquest dissabte 21 d'octubre. Els hacktivistes mantenen viva la #OpCatalunya que van iniciar a mitjans de setembre i avisen de noves accions per demà. Per Mercè Molist.
 18:48 
Les cassolades, ara també amb el teu «smartphone». «Cacerolapp» és una aplicació per a mòbil que et permet escollir entre diferents estris per fer el màxim de soroll possible durant els vespres de protesta.
 18:22 TRIBUNA OBERTA «La revolució assenyada», l'article d'opinió de Sergi Tarrés. 
 18:10 L'Ajuntament de Sitges transfereix 500.000 euros a la banca ética. El consistori assegura realitzar aquesta acció "en rebuig de l’empresonament dels presidents d’ANC i Òminum Cultural i la possible implementació de l’article 155.
 18:01 L'Ajuntament d'Argentona ha anunciat que retirarà els seus fons del Banc Sabadell i CaixaBank. El consistori ha iniciat els tràmits per retirar 2,25 milions d'euros del Banc Sabadell i 555.000 euros de CaixaBank. Transferirà aquestes quantitats als comptes que té a Triodos Bank, entitat de banca ètica amb la qual opera des de l'abril del 2016.
 17:54 CANAL MADRID Discrepàncies pel ritme del 155: la data de les eleccions tensiona el bloc unionista; anàlisi de Roger Pi de Cabanyes. 
 17:07 ÀUDIO Filtren la segona declaració de Trapero: «L'atestat de la Guàrdia Civil sobre l'1-O és en gran part fals». El major dels Mossos d'Esquadra defensa davant l'Audiència Nacional espanyola que el cos va "canviar els horaris dels agents per tenir el màxim de gent".
 16:55 El Ple de Santa Maria de Palautordera declara Enric Millo persona no grata i exigeix l'alliberament de Sànchez i Cuixart. Consideren el delegat del Govern d'Espanya a Catalunya, com a un dels principals responsables de l'actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols el passat 1 d'octubre. Per Jordi Purtí. 
 16:13 ÚLTIMA HORA L'Audiència Nacional investiga les trucades entre Trapero, Sànchez i Cuixart. La jutge Carmen Lamela ordena identificar els números del major dels Mossos, la intendent Teresa Laplana i els presidents de les entitats sobiranistes.
 16:01 CCOO de Catalunya demana evitar "boicots" per no perjudicar l’economia i l’ocupació. El sindicat fa una "crida a la responsabilitat" a les institucions i als agents econòmics i socials per evitar "portar el conflicte al món del treball".
 16:00 El PP responsabilitza l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada de les càrregues policials de l'1-O al municipi. Josep Lluís Javaloyes demana la dimissió de Gil Ariso per ser "el màxim responsable dels fets succeïts l'1 octubre als col·legis del municipi".
 16:00 L'ACM defensa l'escola catalana davant les afirmacions d'adoctrinament del PP i C’s. El món local reivindica que "el municipalisme seguirà construint una escola de qualitat" i rebutja qualsevol acusació "d'aquells que no poden acceptar la solidesa del sistema educatiu català".
 15:33 ERC i PSC trenquen el pacte de govern a Vacarisses després de l'aval del PSOE a l'aplicació del 155 a Catalunya. Les dues regidores socialistes han comunicat a l'alcalde, el republicà Toni Massana, que abandonen el govern, que ara queda en minoria.
 15:05 Banc Sabadell és l'empresa que més cau a l'Ibex-35 en un dia estable a la borsa. L'entitat que va iniciar els trasllats de seus cau un 2,01% a les 12.30 en una jornada de retirada d'efectius convocada per l'ANC i Òmnium en què La Caixa també perd un 0,82%. Per Roger Tugas.
 15:02 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil marxa del CTTI després d'un registre per localitzar correus dels Mossos sobre l'1-O. El jutge ha ordenat que recopilin informació sobre la "inacció" dels Mossos durant el referèndum.
 15:02 El PSC avisa que «no donarà un xec en blanc al PSOE» per a l'aplicació del 155. “Si el PSOE està parlant amb el PP, s’haurà de veure quin acord pren el Consell de Ministres, i a partir d’aquí, quin suport li dona el PSOE i què acorda el PSC”, afirma Romero.
 14:52 El govern espanyol torpedina la comissió que investiga la violència policial de l'1-O. Íñigo Méndez de Vigo, portaveu de l'executiu estatal, anuncia que recorreran la decisió de la Generalitat al Tribunal Constitucional.
 14:38 La Guàrdia Civil interroga responsables de mitjans de comunicació per l’1-O. El director d'"El Punt Avui" assegura que els agents s'han interessat per saber com es va contractar la campanya del referèndum i l'editor del digital "directe!cat" es nega a declarar.
 14:25 LA VEU DE NACIÓ «El cop d'estat», l'article del subdirector de NacióDigital, Ferran Casas. 
 14:07 El govern espanyol evita concretar la data de les eleccions a Catalunya. El ministre Méndez de Vigo prioritza "restaurar la legalitat" i" aconseguir la neutralitat de l'administració autonòmica".
 14:06 Rajoy: «Hem arribat a aquesta situació perquè han volgut que arribéssim a aquesta situació». El president espanyol evita, des de Brussel·les, confirmar que al gener hi haurà convocatòria electoral o que s'intervindrà TV3.
 13:58 El PDECat convocarà una assemblea per decidir si trenca l'acord amb el PSC a Terrassa. El portaveu del grup municipal assegura que estan "ofegats" per les decisions del PSOE i dels socialistes catalans envers Catalunya. Miquel Sàmper remarca que la subsistència del pacte de govern a la ciutat depèn, en bona part, de la posició que adopti l'alcalde.
 13:48 L'AMI convoca una reunió extraordinària de l'executiva per aquest dissabte. Preveu fer un anàlisi de la situació política i es posarà sobre la taula la idoneïtat de convocar noves accions pels pròxims dies.
 13:47 El director dels Mossos: «No deixarem que ningú qüestioni la nostra professionalitat». Pere Soler assegura que la policia catalana no renunciarà als seus "valors" en l'obertura del curs a l'Institut de Seguretat Pública. Per Isaac Meler.
 13:41 Les càrregues policials de l'1-O deixen 1.066 ferits: 23 d'ells més grans de 79 anys i dos menors d'11. El Departament de Salut publica un informe amb les dades de ferits entre els dies 1 i 4 d'octubre.
 13:39 Un 80% de les pimes catalanes no es plantegen portar la seu social fora del país. Segons una enquesta de la Pimec, un 65% de les petites i mitjanes empreses del país assegura que el debat polític no afecta la seva activitat econòmica. Informa Oriol March.
 13:38 El Parlament fixarà dilluns el ple per aixecar la suspensió de la independència. Junts pel Sí i la CUP es plantegen que tingui format monogràfic o bé de debat de política general.
 13:35 Junqueras assegura que el Govern està preparat econòmicament per a la independència. El vicepresident del Govern afirma que té lligat com pagar les nòmines públiques, els serveis públics, la supervivència econòmica de Catalunya i aconseguir crèdit per a la Generalitat.
 13:33 Barcelona en Comú impedeix que l'Ajuntament de Barcelona declari Felip VI "persona non grata". El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, defensa que aquest posicionament ara és "inoportú".
 12:52 Sànchez acusa l'Audiència Nacional de fer una «interpretació extravagant» de la llei. L'escrit de la seva defensa carrega contra la fiscalia i demana substituir la presó per la retirada del passaport o la compareixença periòdica al jutjat.
 12:13 Torredembarra declara persones no grates Felip VI, Mariano Rajoy i Juan Ignacio Zoido. El plenari celebrat aquest dijous ha aprovat una moció de la CUP on s'acordava demanar la dimissió del president del govern espanyol i d'altres responsables polítics de l'1-O. Per Jonathan Oca
 12:01 La Federació Espanyola expedienta el Reus per desplegar una senyera gegant. Expedient de caràcter extraordinari perquè pot incórrer en una conducta “de violència, racisme, xenofòbia o intolerància.
 12:00 Un 80% de les pimes catalanes no es plantegen portar la seu social fora del país. Segons una enquesta de la Pimec, un 65% de les petites i mitjanes empreses del país assegura que el debat polític no afecta la seva activitat econòmica.
 11:59 Mayor Zaragoza i la Comissió pel Diàleg es mobilitzen per «evitar el precipici». L'exdirector general de la Unesco participarà en un acte al paranimf de la UB en què es demanarà una sortida negociada al conflicte i "fugir de posicions extremes".
 11:59 El Senat validarà divendres vinent l'aplicació del 155. La mesa cambra alta iniciarà els tràmits dissabte mateix i la proposta del govern espanyol la debatran en un comissió formada per 27 parlamentaris en què el PP hi té majoria absoluta.
Entrades anteriors »
Felip VI i la reina d'Espanya, en l'arribada a l'entrega dels premis Princesa d'Astúries | Casa Reial
01/01/1970
El rei apel·la a la "democràcia, les regles fonamentals i l'estat de dret" per donar suport a Rajoy en les hores prèvies a l'aplicació de l'article 155 | Jean-Claude Juncker, Donald Tusk i Antonio Tajani fan costat a l'Estat, carreguen contra "l'egoisme nacionalista" i sostenen que canviar fronteres "pot portar als inferns"
01/01/1970
Una desena d'alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació defensen la pluralitat lingüística i ideològica que hi ha a les aules de la universitat
Un dels balls de la Fira de la Transhumància, a Santa Margarida i els Monjos. | Aj.Santa Margarida i els Monjos
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira de la Transhumància, el Festival Protesta, la Festa del Modernisme de la Colònia Güell, el Filmets de Badalona, i l'UtopiaMarkets Il·lustració
01/01/1970
L'executiu preveu que l'Estat prengui mesures "quirúrgiques" que afectin competències claus de l'autogovern, des de l'estructura política i administrativa fins al comandament dels Mossos | "La Generalitat no desapareixerà", assenyalen al Govern en referència a una intervenció agressiva de l'autonomia que substitueixi alts càrrecs
Isaac Meler | 5 comentaris
01/01/1970
L'advocada del president d'Òmnium detalla a NacióDigital que l'Audiència Nacional pot tardar entre 15 dies i un mes en resoldre el recurs contra la presó preventiva
Carles Puigdemont i Jordi Turull, durant el consell nacional del PDECat | ACN
01/01/1970
El president garanteix al PDECAT que "posarà el play" i s'avança cap a un ple extraordinari en un termini de pocs dies | Membres del Govern consideren l'opció "menys dolenta" que hi hagi noves eleccions però ERC, Demòcrates i la CUP la rebutgen | Els partits preparen els quadres per la "fase resolutiva" si s'intervé l'autogovern
Josep Soler, director de l'Institut d'Estudis Financers | Adrià Costa
Pep Martí | 12 comentaris
01/01/1970
El director general de l'Institut d'Estudis Financers afirma que el govern espanyol menteix quan diu que "una Catalunya independent seria inviable" | Crític amb el procés, l'economista assegura que "una intervenció dura de l'Estat faria que l'independentisme passés del 50% al 80%"
Sara González | 20 comentaris
01/01/1970
Dirigents socialistes manifesten la seva incomoditat amb un discurs del PSOE que consideren massa ancorat a l'estratègia de Rajoy | L'escalada repressiva del govern espanyol ha motivat que alcaldes del PSC s'hagin pronunciat al marge de les consignes de la direcció d'Iceta
Kiko Tur, aquest dilluns a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
El grup de la Marina Alta s'acomiada dels escenaris i del públic català amb el concert del proper divendres a la sala Razzmatazz de Barcelona | "Els feixistes estan envalentits perquè ha vist les actuacions de la Guàrdia Civil", afirma Tur en aquesta entrevista a NacióDigital
Àngel Colom | Adrià Costa
Pep Martí | 18 comentaris
01/01/1970
L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat" | "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma
Concentració en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert un tram de la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó | Alcoberro assegura que estan "disposats a continuar la lluita des de la presó" i Marcel Mauri recorda que ni el franquisme es va atrevir a engarjolar el president d'Òmnium
Jordi Sànchez i Agustí Alcoberro | Twitter @jordisanchezp
Jordi Bes | 24 comentaris
01/01/1970
El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana assumeix les funcions de Jordi Sànchez i defensa que "sempre hi haurà algú disposat" a substituir els detinguts | Dona suport a organitzar una aturada general en protesta pels empresonaments després de "l'èxit espectacular" de la del 3-O