Un senador dels «comuns» declina ser a l'acte de Puigdemont a Madrid pel paper del Govern en el cas Palau

Óscar Guardingo havia confirmat la presència a la conferència de dilluns però se n'ha desdit després que l'executiu no hagi "obeït el Parlament" a l'hora d'inculpar CDC | El senador d'En Comú Podem també rebutja en una nota a les xarxes socials l'anunci del Govern de querellar-se contra Gemma Galdon

18 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:10h

Óscar Guardingo, a la dreta de la imatge, en un acte d'En Comú Podem. Foto: ACN


Primeres reaccions de l'espai dels "comuns" a la decisió del Govern de no inculpar CDC en el cas Palau. El senador Óscar Guardingo (En Comú Podem) és el primer càrrec electe de l'esquerra alternativa que ha decidit evidenciar amb fets la seva disconformitat amb la posició de l'executiu. Guardingo ha declinat ser dilluns a la conferència que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva faran a Madrid per defensar el referèndum, tot i que el senador havia confirmat inicialment la seva presència a l'acte. L'electe d'En Comú Podem ha rebutjat la invitació perquè considera que el Govern ha d'"obeir el seu Parlament". Dimecres, l'oposició -amb el suport d'ERC- va aprovar dues resolucions al Parlament -una de la CUP i l'altra de Catalunya Sí que es Pot- que instava l'executiu a modificar la seva estratègia i permetre que el Conscorci del Palau de la Música inculpés CDC en el judici.

En una nota al seu compte de Facebook, Guardingo afirma que "la sobirania s’expressa als parlaments, no a les executives d’un partit corrupte". Abans d'escriure aquesta nota, el senador ha comunicat al seu grup parlamentari la decisió de no assistir a la conferència. L'electe d'En Comú Podem també es mostra en desacord amb la decisó de l'executiu de català de querellar-se contra Gemma Galdon per les afirmacions fetes a RAC1 aquest dijous, en què vinculava la Generalitat amb la corrupció. "El primer pas que hauria de complir un Govern que vol denunciar mancances democràtiques és obeir el seu Parlament i respectar la llibertat d’expressió de la seva ciutadania", expressa en el text.