L'acte central del Pacte pel Referèndum transmetrà una «foto potent d'un poble que vol votar»

Joan Ignasi Elena precisa que el protagonisme recaurà en la societat i les entitats i que s'exhibiran els suports a nivell català, estatal i internacional

Joan Ignasi Elena, durant la roda de premsa del Pacte Nacional pel Referèndum
Joan Ignasi Elena, durant la roda de premsa del Pacte Nacional pel Referèndum | Sara González
18 de maig del 2017
Actualitzat el 19 de maig a les 7:24h
L'acte central del Pacte Nacional pel Referèndum es centrarà en transmetre una "foto potent d'un poble que vol votar". Així ho ha avançat Joan Ignasi Elena, que també ha detallat que l'objectiu principal de l'acte serà posar en evidència la "transversalitat" de la reivindicació de la consulta i els suports que s'han aconseguit a nivell català, de l'estat espanyol i també en l'àmbit internacional.

El format de l'acte està pensat perquè siguin la societat i els moviments associatius els protagonistes, amb la qual cosa, segons ha explicat Elena, els partits polítics quedaran en un segon pla i assumiran el paper d'"escoltar". Els membres del pacte han insistit que durant aquests mesos han pogut constatar que el referèndum és "patrimoni de tots" i que el defensen persones amb diferents idees i procedències com a instrument de debat. 

L'acte de divendres servirà per fer balanç de la quantitat d'adhesions rebudes i per exhibir la transversalitat de la reivindicació del referèndum. Però serà també l'avantsala de la conferència que faran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Raúl Romeva el pròxim dilluns a Madrid, en la qual faran la darrera petició al govern espanyol per acordar el referèndum abans d'iniciar la via unilateral. Segons Elena, l'acte que el Pacte celebrarà aquest divendres "dona força" tant al Govern com al Parlament i al poble de Catalunya i, en definitiva, a tots aquells que defensen la celebració d'una consulta vinculant.