Manel Navarro fracassa a Eurovisió i deixa Espanya última

El gall del sabadellenc ha marcat la seva actuació, que no ha obtingut cap vot dels països participants i només 5 del televot | Portugal ha guanyat l'edició del festival celebrada a Kíev

Manel Navarro, a la final d'Eurovisió
Manel Navarro, a la final d'Eurovisió | RTVE
14 de maig del 2017
Actualitzat a les 22:23h


El pas de Manel Navarro per Eurovisió ha estat un desastre. Cap país, ni els veïns Portugal (que ha guanyat amb Amar pelos dois, de Salvador Sobral) i França, han decidit donar ni un trist punt al cantant sabadellenc, que ha fet un gall d'alçada, una de les relliscades més doloroses i imperdonables per a un professional sobre el que possiblement és l'escenari més gran del món, no només per la seva mida, sinó per la seva projecció internacional: més de 200 milions d'espectadors veuen el festival any rere any.

Amb tot, Navarro ha deixat el marcador net, amb zero punts dels països participants, deixant Espanya com a últim classificat. El televot, però, li ha assignat 5 punts, que ha "salvat" la delegació espanyola. Portugal ha estat la guanyadora.

Per trobar una puntuació dels països tan dolenta a Espanya ens hem de remuntar a 1999, quan la cantant Lydia va obtenir zero punts a Jerusalem (Israel), amb el tema No quiero escuchar, que va interpretar vestida d'Agata Ruíz de la Prada. Anteriorment, al 1983, Remedios Amaya va deixar el llistó al mateix nivell amb el tema Ay quien maneja mi barca, gala que es va fer a Munic (Alemanya).

Un gall inadequat

Si una cosa ha marcat l'actuació de Navarro ha estat el gall que ha deixat anar en un dels moments en què el to de la cançó era més alt, tot un drama que no ha passat desapercebut a la xarxa. El mateix Navarro, a través del seu compte oficial, n'ha fet broma, amb una imatge animada d'un gall amb sabatilles esportives.

La gala ha arrencat a les 21.00 hores amb la presentació de tots els representants dels països que han arribat a la final, i on Manel Navarro ha aparegut en la setzena posició i fent una reverència al públic.