TV3 ha pagat 46 milions a la SGAE en sis anys per drets musicals

Les esperes a urgències van durar cinc hores la setmana crítica a la Vall d'Hebron, els metges i infermers han patit 1.412 agressions en tres anys, Espanya és el segon estat de la UE amb més temporalitat, la Policia Nacional gasta 11 milions en roba... entre altres dades ocultes de la setmana

13 de maig del 2017
Actualitzat el 14 de maig a les 9:09h
Programa final d'una de les edicions del programa musical Oh Happy Day de TV3.
Programa final d'una de les edicions del programa musical Oh Happy Day de TV3. | TVC
Les dificultats per quadrar els números de TV3 han estat un dels grans maldecaps de la seva direcció els darrers anys. Les retallades i la caiguda d'audiència provoquen que el canal s'estigui repensant actualment, però, a nivell econòmic, hi ha algunes despeses que rarament es tenen en compte i semblen complicades d'esquivar. És el cas del cost dels drets musicals dels programes que s'emeten, el qual s'eleva a 46 milions abonats a la SGAE en sis anys. De mitjana, en són 7,7 milions a l'any, quantitat gens menyspreable, si tenim en compte que el pressupost de la Generalitat per lluitar contra la pobresa energètica és de 10 milions anuals. O potser no sembla tant si tenim en compte que la Policia Nacional acaba de comprar, d'una tacada, 11 milions d'euros en peces de roba (188.756,5 euros per a gorres de baseball), el doble del pressupost de Raül Romeva per a delegacions a l'exterior.

El que sí que sembla exagerat és l'espera de quasi cinc hores de mitjana que van patir els pacients d'urgències de la Vall d'Hebron la setmana de 5 al 12 de desembre, les 1.412 agressions que van patir els metges i infermers catalans els últims tres anys, els 918 accidents anuals que acumulen nou quilòmetres de la C-58 o el 26,1% de contractes temporals que hi ha a l'Estat.

I ara, algunes contractacions destacades que s'han obert a licitació o s'han adjudicat els últims dies: