La divisió al PP de Girona provoca l'ajornament del congrés

Malgrat els esforços de Xavier García Albiol, no ha estat possible consensuar una candidatura d'unitat entre els partidaris d'Enric Millo i Sergi Santamaría

11 de maig del 2017
Actualitzat el 12 de maig a les 14:48h

Enric Millo batalla per mantenir el control del PP de Girona. Foto: ACN


Els congressos provincials del Partit Popular català estan donant més maldecaps dels previstos a la nova direcció de Xavier García Albiol. La consigna des de la celebració del congrés català és la d'evitar conflictes interns i fer els possibles per aconseguir candidatures unitàries. Així serà a Barcelona i Tarragona, mentre a Lleida es veia venir de fa temps un conflicte entre dos sectors enfrontats. Però també hi ha dificultats a Girona, on avui s'ha decidit ajornar de moment el congrés per intentar conformar una llista única.

El guió previst a Girona era que l'actual president, Enric Millo, delegat del govern a Catalunya, es retirés i deixés pas a una dirigent de pes en el territori, Concepció Veray. Apuntava en l'horitzó la candidatura del diputat Sergi Santamaría. Un sector important del partit a les comarques gironines ha pressionat perquè Santamaría llanci una llista pròpia. Aquests darrers dies, Millo i el jove diputat al Parlament han estat negociant per intentar un acord, amb el suport d'un García Albiol que no vol que el partit "es despisti" en el que ell anomena "congressets".

Darrera de Santamaría hi ha militants que volen una renovació i que consideren que el tàndem Millo-Veray ja fa massa anys que controla el partit. L'actual delegat del govern sempre ha tingut una oposició en el sector del PP que es vol més combatiu idur amb el sobiranisme, i que critica l'orientació "ambigua" que veuen en Millo. 

Mentre Millo batalla per mantenir el control del Partit Popular a Girona, una de les seves bases de poder, junt amb les seves magnífiques relacions amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, en el partit hi ha qui assenyala que les dificultats congressuals són un cop pel delegat, que ha topat amb més resistències de les esperades en el territori.