Marion Maréchal-Le Pen, ànima de l'ala dura del Front Nacional, abandona la política

La diputada, néta del fundador i neboda de la presidenta del partit, al·lega voler dedicar més temps a la seva filla, però la seva retirada afebleix l'extrema dreta de cara a les eleccions legislatives

09 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:15h

Marion Maréchal-Le Pen. Foto: Europa Press


El dia polític ha començat a França amb l'anunci de l'exprimer ministre socialista Manuel Valls de postular-se com a candidat a les legislatives sota les sigles de la República en Marxa!, la marca d'Emmanuel Macron, i acaba amb una altra notícia destacada, però en sentit contrari. Marion Maréchal-Le Pen, néta de Jean-Marie Le Pen i neboda de Marine, ha anunciat la seva retirada del primer pla de la política. La jove dirigent, que és una de les dues diputades del FN a l'Assemblea Nacional, al·lega motius personals i polítics, però no explicita quins són aquests darrers. 

Maréchal-Le Pen assegura que vol dedicar més temps a la seva filla petita. Però també s'especula amb què vol evitar un conflicte obert amb la seva tieta, Marine Le Pen, amb qui discrepa sobre la línia política. La néta de Jean-Marie és més propera ideològicament a l'avi que a Marine. També és possible que el resultat electoral li hagi fet veure com a més difícil del previst que pugui ser reelegida en el seu escó.

El Front Nacional viu un debat intern després d'uns resultats que, s' d'una banda han estat positius, han quedat per sota de les expectatives més optimistes. El xoc entre els qui voldrien un discurs més nítidament ultraconservador, i els qui, amb Marine Le Pen al capdavant, opten per buscar vots en les bosses de descontent, és obert. Marion Maréchal-Le Pen s'havia oposat a les tesis de Florian Philippot d'assolir el vot de sectors de l'esquerra radical amb un missatge antiglobalització.

La diputada és també la líder del Front Nacional a la regió PACA, com es coneix Provença-Alps-Costa Blava. La seva retirada ha agafat per sorpresa la classe política i afebleix les possibilitats del partit en aquella regió. Jean-Marie Le Pen, en una primera reacció, s'ha mostrat desolat i ha dit que la retirada de la seva néta, amb qui està molt vinculat, és una "deserció".