C's, PSC i PP alerten que les urnes només poden servir per a unes eleccions

Defensen que el Govern no les pot utilitzar per a la celebració d'un referèndum que consideren "il·legal"

El portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo
El portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo | @CiutadansCs
09 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:40h
Les urnes que té previst comprar el Govern de la Generalitat només poden servir per a la celebració d'eleccions autonòmiques. Aquesta és l'alerta que han llançat Ciutadans, PSC i PP després que el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) hagi publicat aquest dimarts la licitació del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat per comprar urnes per al referèndum. 

"Estan obsessionats en tornar a repetir el 9-N i en comprar unes urnes que pagarem tots els catalans", ha etzibat el portaveu parlamentari de C's, Fernando de Páramo, que ha insistit que les úniques urnes que s'han de pagar són les que serveixin per celebrar eleccions. Ciutadans ha demanat precisament la compareixença de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, perquè aclareixi si la compra de les urnes està prevista o no pel referèndum. "Que no es gastin més els diners dels catalans en finançar el seu únic projecte: la independència", ha sentenciat. 

La portaveu del PSC, Eva Granados, per la seva banda, ha lamentat el que ha anomenat "lògica del processisme". Al seu judici, el Govern utilitza un doble llenguatge. "Una cosa és allò que diuen, una altra allò que fan i una altra és allò que diuen per justificar el que han fet", ha etzibat. Granados ha insistit que les urnes no es poden utilitzar per a un referèndum "il·legal" però que sí que poden servir per a unes eleccions autonòmiques que preveu que es convoquin a finals d'aquest any o principis del vinent. 

"Que li preguntin a Artur Mas o Francesc Homs com acaben les suposades astúcies i argúcies", s'ha limitat a dir el portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández. 

Segons els plecs de la licitació publicada al DOGC, el nombre d'urnes transparents -"d'un material resistent i transparent"- que es poden requerir és de 8.000, mentre que igualment es poden necessitar 4.000 urnes de cartró, el disseny de les quals és molt similar al de les utilitzades per al 9-N. El cost unitari, per tant, és de 27,8 euros per cada urna transparent i de 4,8 euros per cada urna de cartró.