Cinc pel·lícules per gaudir de la Festa del Cinema

De dilluns a dimecres, les sales catalanes permeten gaudir dels films en cartellera amb entrades a 2,90 euros

Les aventures de tall clàssic reviuen amb «Z, la Ciudad perdida»
Les aventures de tall clàssic reviuen amb «Z, la Ciudad perdida»
08 de maig del 2017
Actualitzat el 10 de maig a la 13:21h
Des d'aquest dilluns i fins al dimecres, les sales catalanes tornen a viure la Festa del Cine, amb entrades a 2,90 euros després de registrar-se a la web de l'esdeveniment. La dotzena edició de la festa coincideix amb una bona varietat de pel·lícules i gèneres a la cartellera. D'entre totes elles, des de NacióDigital et recomanem aquestes cinc.
 
Z, la Ciudad perdida

Un film d'aventures de tall clàssic –i basat en una història real–, amb el misticisme i tots els clarobscurs que suposen la dèria per una missió a contracorrent. Després de participar en una expedició topogràfica de la Royal Society a Bolívia, el soldat Percy Fawcett queda fascinat per la jungla i accedeix a participar en una expedició més remota que l'allunya de dona i fills. Anys després, torna a Anglaterra convençut de l'existència d'una metròpoli enfonsada: la misteriosa ciutat de Z. Encara que els seus arguments són ridiculitzats per la comunitat científica, Fawcett s'embarca en un últim viatge a la selva brasilera juntament amb el seu fill per demostrar el que sembla una quimera.
 

Lady Macbeth 

És una de les estrenes de la setmana, i una de les pel·lícules més esperades de l'any. Un drama ambientat al segle XIX que adapta el relat de l'escriptor rus Nikolai Leskov, Lady Macbeth de Mtsensk. La protagonista de la pel·lícula se sent atrapada en un matrimoni de conveniència amb un home més gran, que aviat demostra que no sent cap afecte ni desig per ella, de qui només espera que dugui una vida contemplativa i algun dia sigui una bona mare. Una barreja de la intriga angoixant de Hitchcock amb la mestria dramatúrgica de Shakespeare, amb el corresponent bany de sang.
 

Guardianes de la galàxia 2
 
Sense tenir l'impacte sorpresa de la primera, Guardianes de la galàxia 2 és un esclat d'aventures com déu mana. Un viatge hiperespacial ple de tics que recreen el cartró-pedra de Flash Gordon, que reivindiquen sense complexos l’space opera i que asseguren que és el moment d'aquella generació que va créixer sabent que la fórmula Star Wars era possible: humor, acció, efectes especials, bons secundaris i grans rèpliques.
 

Incerta Glòria
 
Si encara no heu vist Incerta glòria, és el moment de fer-ho. Encara a la cartellera, resistent i pausada, la pel·lícula d'Agustí Villaronga i Isona Passola és un dels grans esdeveniments de la insulsa cartellera catalana, acostumada a estrenes d'ampul·lós farciment comercial o de pretensions pagades amb la vanitat de l'auteur. Un retrat de la cruesa d'una guerra que no es veu, d'una trinxera que només veiem cavar i inundar-se, d'unes ferides que són cicatrius en cos i ànima, d'un país que va quedar esbocinat per la part més dolorosa, el futur. L'arc emocional que uneix els camins de quatre personatges en caiguda lliure.
 

La Bella y la Bestia

Aquesta mateixa matinada de diumenge, Emma Watson ha estat coronada als MTV Awards per la interpretació a La bella y la bestia, film de la factoria Disney que adapta el clàssic animat que la mateixa productora va estrenar l'any 1991. Mateixa música, mateixos personatges, mateixos efectes, però algun toc molt més obscur –per ventura dels déus del cel·luloide–. L'ocasió perfecta per comprovar si la història havia de ser readaptada i per saber, amb tot el pes de la llei, quina és millor.
 
Arxivat a