El procés, lloguers elevats i sous més baixos, motius dels policies espanyols per evitar Catalunya

Un sindicat policial explica a NacióDigital que el caos de l'aeroport està causat per la manca d'efectius | La solució transitòria passa per destinar-hi agents d'investigació de les comissaries catalanes

Cues a l'aeoport del Prat aquest cap de setmana
Cues a l'aeoport del Prat aquest cap de setmana | @ONCOHELP
03 de maig del 2017
Actualitzat el 04 de maig a la 13:14h
Moure efectius de les comissaries locals a l'aeroport del Prat. Aquesta és la solució que s'implantarà per evitar un nou caos en el control dels passaports com el viscut aquest cap de setmana. Una mesura que crearà noves deficiències, sobretot en les àrees d'investigació - tràfic de drogues, crim organitzat...- , que és d'on es "trauran els agents" per "col·locar-los" al Prat, segons ha explicat a NacióDigital el secretari general del Sindicat Unificat de la Policia Espanyola a Catalunya, Luis Mansilla.

És per això que l'organització sindical demana deixar de banda "pedaços" i posar en marxa actuacions per posar fi a l'arrel de problema: la falta de funcionaris i, sobretot, la manca d'incentius, que és el que causa que molts policies espanyol no vulguin venir a Barcelona.

"Catalunya geogràficament està en una punta, i per tant, fa que els desplaçaments arreu de l'Estat siguin més llargs i costosos. A més, aquí, el lloguer és més car que a Madrid, un factor al qual s'hi ha de sumar el clima politicosocial" –en referència implícita al procés sobiranista-. A aquests "inconvenients" s'hi ha d'afegir també la diferència salarial, apunta Mansilla. I és que els agents que treballen a la capital espanyola cobren 200 euros més a causa d'un complement anomenat "còmput de les grans urbs".

Amb tot, el secretari general del Sindicat Unificat de la Policia Espanyola a Catalunya ha volgut deixar clar que la manca d'efectius a l'aeroport del Prat és un problema que fa temps que s'arrossega i que s'ha accentuat arran de les noves mesures antiterroristes. Aquestes contemplen que tots els passatgers europeus que viatgen dins de l'espai Schengen han d'ensenyar el DNI o el passaport als agents de fronteres.
Arxivat a