El Pacte Nacional pel Referèndum aplega 400.000 suports en dos mesos

Celebrarà un acte a finals d'aquest mes de maig per fer balanç dels treballs realitzats i de les adhesions aconseguides

Joan Ignasi Elena, Jaume Bosch i Francesc de Dalmases, durant la roda de premsa d'aquest dimarts
Joan Ignasi Elena, Jaume Bosch i Francesc de Dalmases, durant la roda de premsa d'aquest dimarts | Sara González
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:32h
El Pacte Nacional pel Referèndum va néixer amb la vocació d'evidenciar que hi ha una majoria de catalans favorable a decidir en les urnes si Catalunya ha de ser o no un estat independent. El coordinador del moviment, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que en dos mesos d'existència ja han pogut sumar fins a 400.000 adhesions al pacte, una xifra que inclou la gran mobilització dels voluntaris per Sant Jordi però no encara les signatures que es van recollir a la manifestació de l'1 de maig.

"Hem aconseguit el suport d'una quantitat extraordinària de persones en poc temps", ha celebrat Elena, que ha afegit que aquest fet evidencia que hi ha un bon gruix de la societat catalana que està convençuda que el conflicte territorial s'ha de resoldre "dirimint, debatent i votant".

Més enllà de les dades quantitatives, el coordinador del Pacte ha posat èmfasi en la "transversalitat" de la petició del referèndum i assegura que, tal i com apunta el darrer baròmetre del CEO, hi ha votants de partits unionistes que defensen la necessitat de dirimir el conflicte territorial amb una consulta que sigui vinculant. De fet, el director de la revista Catalan International View i membre de la coordinadora del pacte, Francesc de Dalmases, ha assegurat que seria "difícil d'entendre" que un partit com el PSC, que té més de 1.300 regidors i més d'un centenar d'alcaldies, mantinguessin una "oposició frontal" al referèndum. "La realitat ens demostra que hi ha regidors del PSC que, o bé amb el vot favorable o bé amb l'abstenció, estan permetent l'adhesió al Pacte", ha detallat.

L'executiva del Pacte Nacional també ha anunciat que a finals de mes es celebrarà un acte per fer públic el balanç de tots els treballs fets i la suma total d'adhesions aconseguides fins aleshores.