La CUP insta el Govern a liquidar ja la via pactada per accelerar els preparatius del referèndum

Els anticapitalistes consideren que si l'estat espanyol "boicoteja" la celebració de la consulta la declaració unilateral i "altres opcions" seran "legítimes"

El diputat de la CUP Albert Botran, aquest dimarts
El diputat de la CUP Albert Botran, aquest dimarts | CUP
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:11h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar el passat dissabte que en les pròximes setmanes articularà el darrer intent de pactar el referèndum amb el govern espanyol. La CUP ha instat aquest dimarts al Govern a fer-la quan abans millor: "Quan abans es faci oficial allò que ja és una evidència, i és que no es podrà acordar el referèndum, ja no hi haurà excuses perquè s'accelerin tots els preparatius i s'activin ja les campanyes i el debat social"

El diputat de la CUP Albert Botran ha explicat que des del Govern argumenten que si no s'ha fixat encara la data i la pregunta del referèndum és perquè encara s'ha d'exhaurir la fase d'oferiment a l'Estat. "Com més curts siguin aquests tempos millor", ha sentenciat.

Sobre el fet que l'ANC aprovés el seu full de ruta amb la declaració unilateral d'independència com a pla B en cas que l'estat espanyol impedeixi físicament el referèndum, Botran ha argumentat que el país s'ha de concentrar en "abocar totes les seves energies" en fer el referèndum fins a les últimes conseqüències. Ara bé, si hi ha "boicot" per part de l'estat espanyol, sí ha considerat que tant la DUI com "alters opcions" seran "legítimes".

La via "interessant" oberta per CSQEP

Sobre la moció que presentarà Catalunya Sí que es Pot instant el Govern a buscar l'aval de la Comissió de Venècia per a la celebració del referèndum, la CUP considera que es tracta d'un moviment "interessant" perquè obre la porta a què la confluències d'esquerres accepti una votació amb "garanties" convocat per les institucions catalanes sense acordar amb el govern espanyol. Amb tot, Botran ha recordat que "només els estats" poden demanar empara a la Comissió de Venècia.