Llum verda oficial del Govern per acollir l'Agència Europea del Medicament

El programa per preparar la candidatura inclou una oficina tècnica per dissenyar l'estratègia i un pla de treball que desenvolupi la candidatura

02 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:21h

Vista del Museu del Disseny i la Torre Agbar. Foto: Adrià Costa


El Govern ha aprovat aquest dimarts crear el programa d'impuls de la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament (AEM), fins ara situada a Londres i que haurà de canviar d'emplaçament després del Brexit. La iniciativa, segons ha explicat la consellera de la Presidència, Neus Munté, inclou la creació d'una oficina tècnica amb "expertesa", que serà l'encarregada d'impulsar una candidatura a través de l'elaboració d'un pla de treball que es dividirà en dues línies d'actuació.

La primera se centra en la gestió de l'entorn institucional en l'àmbit de la Unió Europea (UE), del sector farmacèutic i de la recerca per "donar a conèixer" Catalunya i Barcelona com un "entorn privilegiat" per acollir l'AEM. La segona línia de treball es basa en la configuració de l'estratègia i l'elaboració del projecte de la candidatura.

El conseller de Salut, Toni Comín, assegurava fa uns dies que no hi ha cap "incompatibilitat" entre la candidatura per tenir la seu de l'AEM i el camí cap al referèndum.