1 de maig: manifestació

Els sindicats avisen que la conflictivitat laboral augmentarà si els sous no pugen

Milers de persones es manifesten aquest 1 de maig a Barcelona i altres ciutats catalanes per reclamar "ocupació estable" i "salaris justos"

Representants sindicals, la consellera de Treball, la presidenta del Parlament i diversos grups polítics encapçalen la marxa

La manifestació dels anticapitalistes provoca destrosses al centre de Barcelona

| 01/05/2017 a les 12:24h
Arxivat a: Societat, 1 de maig, UGT, CCOO, sindicats, patronal, Dia del Treballador, salaris
La capçalera de la manifestació que aquest matí ha recorregut els carrers de Barcelona | Europa Press
Els dos principals sindicats de Catalunya, CCOO i UGT, han avisat aquest matí que la conflictivitat laboral augmentarà si la patronal no accedeix a aprovar una pujada progressiva dels salaris. En la manifestació del Dia del Treballador, els secretaris generals de les dues organitzacions sindicals més grans del país, Javier Pacheco i Camil Ros, han reclamat que la recuperació econòmica "es noti a les butxaques dels treballadors".

També han reconegut que esperen que les marxes de Barcelona i la resta de ciutats catalanes serveixin per pressionar el Govern en la taula de negociació que ha de permetre aprovar la nova renda garantida de ciutadania. "Estem molt a prop d'aconseguir-ho", ha assegurat Ros, que considera que "s'han de poder salvar les diferències que queden perquè són importants, però molt petites comparades amb el que volem fer".

Per la seva banda, Pacheco ha animat els manifestants a "dignificar el treball des de l'orgull del moviment sindical", i ha cridat les patronals a desbloquejar la negociació col·lectiva i arribar a un acord sobre la pujada salarial. "O hi ha un acord o tibarem el carrer i les taules de negociació", ha avisat. El secretari general de CCOO també ha insistit en la necessitat de derogar la reforma laboral i de tancar un acord a Catalunya sobre la renda garantida de ciutadania.

El secretari general de CCOO i el seu homòleg d'UGT han estat acompanyats per milers de persones en una manifestació que vol reclamar millores en les condicions laborals ara que hi torna a haver bonança econòmica. Sota el lema Ocupació estable, salaris justos i més drets socials, la marxa organitzada ha arrencat de la plaça Urquinaona a tres quarts de dotze del migdia en direcció a la plaça de la Catedral. 50.000 persones han participat a la marxa, segons els organitzadors, una xifra que la Guàrdia Urbana redueix a 5.000 manifestants.

Amb els màxims representants dels dos sindicats al capdavant, a la manifestació també hi han participat la consellera de Treball, Dolors Bassa, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i diversos representants polítics de Ciutadans, Podem, el PSC, En Comú Podem i ERC. Els treballadors de Codorniu i la impremta del grup Zeta, en tots dos casos afectats per un ERO, s'han fet especialment visibles durant la manifestació.
 

Milers de persones s'han manifestat aquest matí pels carrers de Barcelona. Foto: ACN

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Cap estelada.
Anònim, 01/05/2017 a les 14:47
+8
-1
Segons les imatges de TV3 que han donat, a les manifestacions de BCN, no s´ha vist cap estelada ni radical, de les imatges que han donat...alguna perduda per la multitut, i encara gracies, es a dir els sindicats no estan per la independència, en el seu dia de reivindicacions...com esta camvian la cosa...
He he
Anònim, 01/05/2017 a les 15:34
+6
-0
Quatre gats.
No esteu mai contens.
Anònim, 01/05/2017 a les 16:47
+9
-0
Volem acollir!!! Dons ls empresaris ho han fet han acollit a treballador que cobran menys, tenen un sou, un pis de ajuda social, col·legits i sanitat, i aviat un cotxe a la porta. Aneu demanant aneu fen la feina als empresaris que hos han fet servir d`ham per atreure mes ma d`obre barata.
1 maig
Masias , 01/05/2017 a les 18:57
+1
-7

Forcadell denuncia "salaris baixos" malgrat que cobra més de 100.000 euros

La presidenta del Parlament reclama més competències “per millorar els sous dels treballadors”
Pop
Acrijos , 01/05/2017 a les 19:11
+2
-7
Com un pop dintre d'una sinagoga, així estan de cómodes els prusesistes a l'1 de Maig. Normal, pocs coneixen que es treballar i guanyar-se les garrofes de manera normal.
Pop tonto
Anònim, 01/05/2017 a les 20:17
+2
-1
És: "com un pop en un garatge".....es que ni això.
Acrijos: Fes el favor de no dir mentires. Que tu saps que dius mentires.
Estadística per a primats i dependentistes
Orellut, 01/05/2017 a les 23:03
+5
-1
Milers de persones es manifesten aquest 1 de maig a Barcelona i altres ciutats catalanes per reclamar "ocupació estable" i "salaris justos".
Com no hi posa l'afluència, me la invento: suposem que han anat 200.000 manifestants.
Titular unionista, dependentista i espanyol caspòs:
"7.300.000 catalans no volen ni ocupació ni salaris justos."

Salut i República catalana
ALGU TINDRIA QUE RECORDAR-LIS ALS .SINCICATS .. UGT y CC.OO ...QUELS BAN PACTAR AMB LA C.E.O.E. I EL GOVERN ESPANYOL DEL P.P. DE RAJOY .... UNA MISERABLE PUJADA DEL 1 % .. ELS SINDICATS BAN FOTRE PERJUDICAR TRAÏCIONAR ALS TRABAJADORS PER AIXO NO PUGEN ARA ELS SALARIS
Josep Pages i Canaleta .FALTEN MARQUESINAS ALA ESTACIÓ DE TREN DE CARDEDEU, 02/05/2017 a les 01:38
+3
-1
ELS Salaris NO PUGEN , Per què ELS Sindicats UGT y CC.OO ,, JUNTS AMB LA C.E.O.E. I GOVERN ESPANYOL Ban arribar a un acord UNA PUJADA DE SALARIS DE SOUS DELS TREBALLADORS
NOMES DE UN MISERABLA 1 %.. Balla un 1 con el 1 de EL 1 DE MAIG .. de aixo no diuen res a las Manifestacions he.... i de 1 DE MAIG = PUJADA DE SOUS UN 1 % ...Amb Sindicat comoestosels Treballadors no necesiten tenir més Enemics quels perjudiqui tan pensu jo he
Causa-efecte
Lliure pensador, 02/05/2017 a les 09:21
+1
-0
Globalització...competitivitat....eficiència...producció... tots contra tots..perquè algú hi guany hi ha d'haver qui hi perdi...
Temps era temps on a casa nostra hi havien empreses com Bultaco..Montesa...Ossa..Sanglas..Ebro..Derbi..Seat era Seat i no Wolkswagen...hi havien moltes fàbriques tèxtils per exemple que a la vegada donaven molta feina a empreses exteriors etc. una població que no arribava als 6 milions, actualment crec que superem els 7,5 milions o quasi... hi tot el teixit empresarial esmentat a passat a millor vida.....hi ha un excedent de població per la feina que hi ha i cada cop crec que serà pitjor, per moltes manifestacions que és facin, això no canviarà..els mitjans i petits empresàris, que no les grans multinacionals i/o sectors financers, tenen també molts problemes per mantenir-se dintre d'aquest entorn demencial de competitivitat que nosaltres mateixos em creat.
A sobre sense que a vegades ens en adonem, nosaltres mateixos creem el nostre futur, quan per exemple anem a comprar en les grans superfícies, comprem roba a cadenes ben conegudes de moda, roba a uns preus impossibles per qualsevol fabricant d'aqui..articles d'electrònica de consum, produïts a l'Asia..vehícles..etc.
Els únics que a priori se'n escapen son la classe política, només cal veure el que cobren els diputats en relació a la seva feina "productiva", ells son simples "funcionaris" del sistema..ben pagats però..
Causa -efecte 2
Anònim, 02/05/2017 a les 15:40
+0
-0
Os agrada anar a comprar als "Xinos" o al Paki perquè surt més barat. Doncs aquí ho teniu, preus i sous!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació del 155
 13:37 Iceta assegura que  el PSC "no es trencarà" però no aclareix si Montilla votarà a favor de l'aplicació del 155. El primer secretari socialista assegura que Puigdemont ha de convocar eleccions a Catalunya o anar al Senat per evitar la suspensió de l'autogovern.
 13:33 El PSC de Sant Hipòlit de Voltregà pot perdre l'alcaldia per una moció de censura arran del procés català. Aquesta tarda Som Voltregà i el PDECat podrien signar el document contra l'alcalde Xavier Vilamala. Informa Carles Fiter.
 13:25 ÚLTIMA HORA La Comissió Europea avala l'aplicació del 155 a Catalunya. El portaveu de la CE ha indicat que la mesura es troba “dins” de la Constitució espanyola.
 13:24 ERC avisa que qui es mantingui equidistant «s'estarà posant al costat dels repressors»; informa Roger Tugas. Sergi Sabrià alerta que és "molt difícil mantenir acords amb els que promouen el 155", en relació als acords locals amb el PSC, i aposta per proclamar la República "com la millor resposta" a l'aplicació d'aquest article.
 13:24 Ciutadans acusa Forcadell de posar el Parlament «al servei dels colpistes». Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari dels liberals, sosté que és la presidenta de la cambra i no la Guàrdia Civil ni l'Estat qui ha "emmordassat" la institució.
 13:09 «Y tú qué mirás, mamón?»: els dos joves detinguts per la policia espanyola denuncien agressions. La noia apunta que només van dir "Fora, no us volem aquí" i neguen haver colpejat els agents.
 13:08 Així serà el ple de dijous per donar resposta a l'aplicació del 155; per Oriol March i Sara González. La cambra catalana farà un "ple específic" en el qual cada grup podrà presentar tres propostes de resolució. La gran incògnita és si es portarà o no a votació l'aixecament de la suspensió de la declaració d'independència.
 12:52 VÍDEO Els dubtes de Gabilondo sobre el 155. El periodista es fa moltes preguntes al voltant de l'aplicació del polèmic article a Catalunya.
 12:47 Puigdemont valora anar al Senat per defensar la Generalitat davant del 155; informa Oriol March. El president de la Generalitat encara no ha pres una decisió ferma. Si va a la cambra alta, ho farà pensant més en Europa que no pas en l'Estat, que ja ha decidit intervenir l'autonomia.
 12:42 La comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona aprova una proposició del Grup Demòcrata –el PDECat- que insta el govern municipal a realitzar un acte al Saló de Cent i presidit per l'alcaldessa, Ada Colau, per reconèixer associacions de mares i pares d'alumnes, docents, veïns i col·lectius que es van implicar en la realització d'activitats per tal de mantenir oberts els centres educatius l'1-O. La iniciativa ha obtingut el suport d'ERC, mentre que BComú i el PSC s'hi han abstingut. C's i PP hi han votat en contra.
 12:41 Agents de la Guàrdia Civil del ferri del port de Tarragona marxen... només durant uns dies.
 12:39 ​Josep Fèlix Ballesteros admet «discrepàncies» al PSC pel 155 i reclama una postura «única».
 12:39 El PDECat suspèn l'assemblea per decidir si trenca amb el PSC a Terrassa. Els demòcrates esgrimeixen "motius d'agenda", a causa d'una reunió de partit urgent a Barcelona.
 12:33 El ple de dijous servirà per valorar la resposta del 155. Serà un ple específic en què els grups proposats, Junts pel Sí i la CUP, argumentaran durant 30 minuts per què l'han demanat. Després intervindrà el president de la Generalitat sense límit de temps. El ple se suspendrà durant temps breu i a continuació intervindran els grups. El president respondrà i hi haurà torn de rèplica. Després es presentaran les propostes de resolució -màxim tres per grup- i es votaran.
 12:22 Soraya Sáenz de Santamaría admet que un comandament únic podria controlar l'aplicació del 155. La vicepresidenta espanyola insta Carles Puigdemont a anar al Senat a fer al·legacions i confirma l'absència de diàleg amb la Generalitat des de dissabte, però sí amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.
 12:16 CCOO no cridarà a la «desobediència laboral» dels funcionaris per torpedinar el 155. El secretari general Javier Pacheco afirma que "les unilateralitats ni d'una banda ni d'altra són la solució" i afirma que només es plantejarà una vaga si el govern espanyol acomiada empleats públics.
 12:09 La xarxa dona suport, amb bon humor, als professionals dels mitjans públics que es podrien veure afectats pel 155.
 
 12:03 Albiol avisa Puigdemont que convocar noves eleccions no frenarà l'article 155. El president del PP a Catalunya insisteix que cal suspendre els programes electorals que defensin la declaració de la independència; informen Sara González i Oriol March.
 11:31 Junts pel Sí acusa l'Estat de practicar «violència institucional» i impulsa mesures penals contra el 155; informa Oriol March. Lluís Corominas, president del grup parlamentari, insisteix que el PP està actuant "com una dictadura". "Si la imposició segueix endavant, el conflicte es farà encara més gran", ha ressaltat.
 11:27 Una reproducció amb «clicks» de Playmobil de les càrregues policials de l'1-O triomfa a la fira d'Alcarràs, informa NacióLleida.
 11:10 La germana de Manuel Valls aigualeix el discurs unionista de l'ex-primer ministre francès. Sorprenent tuit de Giovanna Valls, resident a Barcelona, en contra de l'aplicació del 155.
 11:08 ÚLTIMA HORA Montilla no participarà en la comissió del 155 del Senat. La delegació socialista estarà formada per Ander Gil, Luisa Carcedo, Francisco Menacho, Begoña Nasarre, Óscar López i Tontxu Rodríguez.
 10:59 Junts pel Sí i la CUP opten per celebrar dijous el ple de resposta al 155. La cambra catalana es reuniria el dia abans del ple del Senat per dur a terme el previsible aixecament de la suspensió de la independència.
 10:48 ÚLTIMA HORA Junts pel Sí demana que el ple se celebri el dijous. També demana una comissió d'Afers Exteriors per aquest dimarts.
 10:45 Comença la junta de portaveus que ha de fixar la data del ple destinat a aixecar la suspensió de la independència.
 10:25 Albert Rivera, en declaracions a Antena3: «Les enquestes demostren que hi ha partit i que cal jugar-lo. Em nego a pensar que sempre han de governar els partits separatistes».
 10:13 El Parlament afronta la resposta a la suspensió de l'autogovern; informa Sara González. L'independentisme ultima la convocatòria del ple que ha de servir per declarar la independència. Si cal o no votar l'aixecament de la suspensió de la declaració és un dels principals debats oberts.
 09:51 Anna Simó, membre de la mesa del Parlament, considera «evident» que els grups parlamentaris facin «un pas més» per defensar les llibertats i les institucions catalanes.
 09:51 Anna Simó, en declaracions a TV3, afirma que els ciutadans de Catalunya «estem obligats a defensar allò que hem votat».
 09:19 Xavier Sabaté vol un «referèndum de la militància» del PSC per decidir si es dona suport al 155. L'exconseller de Governació assegura que els estatuts del partit diuen que hi ha decisions d'especial transcendència que s'haurien de posar a consulta interna.
 09:13 La CUP demana proclamar ja la independència contra l'aplicació del 155. Els anticapitalistes insten el Govern a no anar a "remolc" del de Mariano Rajoy davant de "la major agressió contra els dret civils, individuals i col·lectius, del poble català des de la dictadura franquista".
 08:32 VÍDEO Lo Pau de Ponts «respon» a la cançó que clama per l'empresonament de Puigdemont.
 08:02 El principal sindicat de mestres (USTEC-STEs) no reconeixerà els nous interlocutors si l'escola és intervinguda.
 07:39 PORTADES El 115 apunta ara a 300 alts càrrecs de la Generalitat, segons la premsa espanyola. Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:12 EL DESPERTADOR de Ferran Casas. Entre la República i la submissió. "L'independentisme no ho tindrà fàcil per fer efectiva la República, però tampoc Rajoy per controlar l'autonomia amb el 155", assenyala el subdirector de NacióDigital. Avui també són notícia la mesa del Parlament, el PSC i els "comuns", el ministre Dastis, l'opinió de Jaume Barberà, el retorn de Tarradellas per restituir l'autogovern i Pelé.
 07:06 VÍDEO Josep Tarradellas: «Catalans, ja sóc aquí!» Avui, 23 d'octubre, es commemora el 40 aniversari del retorn del president a l'exili.
 23:06 OPINIÓ Rendir-se no és una opció. Article de Laura Pinyol.
 22:30 LA VEU DE NACIÓ Diguem no. Article de Germà Capdevila. 
 22:29 OPINIÓ Confrontació. Article de Jaume Barberà.
 22:28 OPINIÓ Eleccions o independència? Article de Quim Torra.
 22:13 Carod-Rovira demana a l'expresident de la Generalitat i actual senador José Montilla que no voti  «contra Catalunya».
 21:50 Rajoy pot controlar el Govern si no va impedir l'1-O? Cinc claus per a una setmana decisiva. Rellevar tots els alts càrrecs o tombar lleis del Parlament per controlar els mitjans es pot convertir en un via crucis si l'Estat pretén una ofensiva temporal i sense suport popular. El carrer i els suports internacionals segueixen sent la cara i la creu del procés mentre es descarta del tot eleccions sense haver proclamat la independència. Informen Ferran Casas Joan Serra.
 21:40 ERC arrasaria en unes noves eleccions al Congrés, segons una enquesta d'«El Periódico». Els republicans superarien amb claredat els "comuns" i el PDECat obtindria la mateixa representació que PP i Ciutadans.
 21:08 Ertzaines promouen un manifest a favor dels Mossos i Trapero. Els agents bascos surten en defensa de la feina feta per la policia catalana davant la "constant i reiterada desqualificació" que pateix.
 20:40 L'independentisme tornaria a aconseguir la majoria absoluta d'escons al Parlament, segons una enquesta d'«El Periódico». ERC, PDECat i CUP també sumarien més vots que en els comicis del 27 de setembre del 2015.
 20:30 Els "comuns" reclamen un nou front constituent per aturar l'ofensiva de l'Estat, per Sara González. El partit de Xavier Domènech proposa a l'independentisme sumar esforços entorn a la Taula per la Democràcia sense convocar eleccions. "El calendari dels 18 mesos ha fracassat. No es tracta de renunciar a la independència, sinó de recalendaritzar-ho tot", diu un dirigent de la direcció.
 19:59 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest diumenge, des de París, que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat a partir del 155 “no serien una solució”. Tot i admetre que uns comicis “tard o d’hora” se celebraran, perquè “s’ha arribat a l’esgotament d’un procés”. Colau ha demanat una convocatòria a les urnes  amb “una normalitat institucional, sense una DUI i ni el 155”.
 19:45 Serret alerta que l'aplicació del 155 «posa en risc les polítiques agràries». La consellera d'Agricultura ha afirmat que durant els pròxims dies el Govern estudiarà amb més detall les implicacions que pot suposar l'aplicació de l'article per part de Madrid.
 18:49 El Sindicat de Periodistes de Catalunya rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans. Afirma que és un "intervencionisme desmesurat i interessat" i que "vulnera les competències del Parlament". Considera "especialment sagnant" que ho faci un Govern caracteritzat per una utilització dels mitjans públics estatals com la RTVE. "Pura ironia" que ho facin en nom de la "informació veraç, objectiva i equilibrada".
 18:34 Centenars de persones s'han aplegat aquest diumenge, a primera hora de la tarda, davant la caserna del Bruc per donar suport a les forces armades. Els manifestants han entonat càntics a favor del rei Felip VI i l'exèrcit i han demanat l'empresonament de Puigdemont i Trapero.
Entrades anteriors »
Representants de la CUP i Junts pel Sí a la junta de portaveus | ACN
01/01/1970
La cambra catalana farà un "ple específic" en el qual cada grup podrà presentar tres propostes de resolució| La gran incògnita és si es portarà o no a votació l'aixecament de la suspensió de la declaració d'independència
Un supermercat de BonPreu | Cristóbal Castro
01/01/1970
La plantilla de l'empresa se situarà en 7.400 treballadors en dos anys
Seu del Banc Sabadell a Barcelona | Adrià Costa
Roger Tugas | 12 comentaris
01/01/1970
L'increment net de 9.524 societats fins al setembre supera de llarg el miler que canvia la seva seu a partir del referèndum | Un document del Govern justifica que aquest trasllat no afecta directament a l'ocupació o la tributació a la Generalitat
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González | Adrià Costa
Ferran Casas | 5 comentaris
01/01/1970
Els periodistes de NacióDigital Joan Serra Carné i Sara González relaten en "El part dels comuns" (Edicions Saldonar) la gestació de la formació liderada per Xavier Domènech a través d'una dotzena de testimonis
Pedro Sánchez i Miquel Iceta a l'executiva del PSC | ACN
Sara González | 17 comentaris
01/01/1970
Un sector del partit, entre ells l'alcaldessa Núria Parlon, lliura un pols a la direcció d'Iceta perquè no doni suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya | El primer secretari confia que un gest de Puigdemont d'última hora eviti les mesures dràstiques anunciades per Rajoy
Cal Drapaire | Adrià Costa
Dani Cortijo | 4 comentaris
01/01/1970
Allò que pot semblar contradictori és el nom: “Cal drapaire” o “Les cases del drapaire” per a una obra de dimensions en aquell moment faraòniques, i no, no ve de cap broma ni joc de paraules