Cinc sèries per anar a dormir de bon humor

"Modern Family", "Californication", "Entourage", "The Big Bang Theory" i "Shameless" són algunes de les comèdies més aplaudides dels últims anys

Emmy Rossum a «Shameless»
Emmy Rossum a «Shameless»
06 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:23h
Aquest dissabte va fer 13 anys que els espectadors s'acomiadaven de Friends. Després de 10 anys en pantalla, l'NBC emetia el 6 de maig de 2004 el seu últim capítol i deixava la televisió orfe d'una de les millors sitcoms que s'ha fet mai. És per això, i aprofitant aquest "aniversari", que us proposem cinc de les comèdies més aplaudides dels últims anys i que han ajudat a omplir el buit de la mítica sèrie dels 90.

Modern Family, una aposta segura

La comèdia en actiu que sap combinar amb més mà esquerra l'humor blanc amb l'acidesa. Creada per Christopher Lloyd i Steven Levitan, artífexs de l'aclamada Frasier, Modern Family narra el dia a dia de tres famílies "poc convencionals" relacionades entre si a través de Jay Pritchett -un multimilionari casat amb una jove colombiana- i els seus dos fills: Claire -mare d'una peculiar família nombrosa- i Mitchell - ajuntat amb Cameron i pare d'una filla adoptiva-. Tots ells protagonitzen situacions eixelebrades, però que mai cauen en l'absurd. Situacions que, almenys un cop per capítol, aconsegueixen fer-te riure de manera indefugible. Evidentment, la sèrie no seria el mateix sense un elenc d'actors de nivell com l'actual, sobretot Ty Burrell - Phil Dunphy a la pantalla-, amb un talent innat per a la comèdia. Modern Family es pot veure a Neox.

Californication, sexe, drogues rock and roll i amor


Irreverent i atrevida. Californication és d'aquelles sèries que no es talla ni un pèl amb les sortides de to. El sexe, les drogues i el rock and roll formen part de la trama de principi a fi. Una aposta que va dividir crítica i que converteix la producció, en una d'aquelles comèdies amb tocs de drama que estimes o odies. Aquesta creació de Tom Kapionos explica les penes i les glòries de Hank Moody (David Duchovny), un escriptor en crisi que intenta compaginar la seva carrera professional amb la seva desordenada vida personal - una exesposa que prova d'oblidar a base de sexe i una filla adolescent que se sent perduda per culpa dels embolics dels seus pares-. Tot i que descrit així Hank Moody pugui resultar antipàtic, si t'enganxes a la sèrie, l'acabes apreciant. I és que sota la façana de faldiller immadur, descobreixes una persona amb bon fons que faria el que fos per la seva família. El punt feble de la sèrie és, precisament, que de vegades falla en equilibrar aquesta "doble faceta" del protagonista, és a dir, les escenes dramàtiques amb les còmiques. Si li voleu donar una oportunitat, la podeu veure a Netflix i Movistar+.

Entourage (El seguici), l'amistat enmig de la fama de Hollywood


Encara que és poc coneguda a Catalunya i l'Estat, Entourage va ser tot un fenomen als Estats Units. De fet, fins i tot té una seqüela cinematogràfica estrenada el 2015. Produïda per Mark Wahlberg i inspirada en la seva experiència, la sèrie se centra en la vida Vincent Chase, un aspirant a actor que es converteix en una estrella de Hollywood gairebé de la nit al dia. Una fama que decideix compartir amb els seus amics de Queens, el barri on va néixer. Entourage no pretén ser un retrat àcid i crític dels tripijocs de la indústria cinematogràfica, ni tampoc dels excessos dels seus actors. Entourage és un producte pensat per entretenir i per fer passar una bona estona a qui estigui a l'altra banda de la pantalla. I ho aconsegueix gràcies a un guió sense aires de grandesa i dos personatges amb un carisma irresistible: Ari Gold (Jeremy Piven), l'agent de Vincent Chase, i Johnny Drama (Kevin Dillon), el germà del famós actor. Es pot veure a HBO.

The Big Bang Theory, un èxit de llarga durada


Una de les sitcoms amb més èxit i més rentables de la dècada. Després de 10 anys en antena i més de 200 capítols, Chuck Lorre ha estat capaç de fer evolucionar els personatges de manera "coherent" i sense perdre l'essència nerd del principi. Un encert que ha fidelitzat el seu públic i atret nous adeptes. El punt de partida de The Big Bang Theory és senzill: quatre científics "inadaptats"- Sheldon, Leonard, Rajesh i Howard- han d'aprendre a conviure amb Penny, la nova veïna. Una curiosa amalgama que els guionistes saben aprofitar per treure punta als tòpics de manera còmica. Així doncs, sí, la sèrie està plena d'acudits matemàtics i de referències al món de la ciència-ficció, des d'Star Trek fins a Star Wars. Ara bé, no cal ser un expert en la matèria per entendre les bromes ni els jocs de paraules: els seus creadors procuren que sempre hi hagi un element aclaridor perquè l'espectador no es perdi. A aquests gags escrits amb enginy, s'hi han de sumar la química entre els protagonistes, a qui inevitablement acabes agafant afecte, i els "cameos" de luxe, com ara el del físic Stephen Hawking. Tot plegat dona forma a una sèrie entretinguda que com a mínim seguirà divertint-nos fins al 2019, segons va anunciar la cadena CBS aquest març. The Big Bang Theory es pot veure a Neox, Netflix, Movistar + i HBO.

Shameless, sense vergonya i sense por

Una sèrie sense censures i tabús que s'endinsa en la quotidianitat de la singular família Gallagher, encapçalada per Frank (William H. Macy), un irresponsable pare solter totalment despreocupat per l'educació dels seus sis fills. L'"heroïna" de la casa és la germana gran, Fiona (Emmy Rossum), qui assumeix totes les responsabilitats oblidades pels seus progenitors. Ho fa a la seva manera i seguint la seva pròpia "ètica": robar, mentir i estafar no són "pecat" quan es tracta de sobreviure. Shameless no té por de ser políticament incorrecte ni de mostrar amb naturalitat temes tan delicats com l'eutanàsia i l'assetjament. I és precisament aquesta valentia el que la fa tan atractiva. Igual que passa amb Californication, però, la sèrie és irregular i decau en algunes temporades. Això sí, les que són bones, ho són molt. Si us decidiu a veure-la i us agrada també podeu donar una oportunitat a la seva versió britànica, que és, de fet, d'on surt aquest remake nord-americà. Shameless es pot trobar a Movistar +.
Arxivat a