El govern espanyol ironitza amb el «rècord mundial» d'Iglesias en el rebuig a la moció de censura

El portaveu Iñigo Méndez de Vigo assegura que Podem ha passat de voler "assaltar el cel" a fer "brindis al sol" | L'executiu, segons el ministre Cristóbal Montoro, ultima un acord pressupostari amb el PNB que depèn de l'actualització del "cupo basc"

28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:41h

Iñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa d'aquest divendres. Foto: Europa Press


"Rècord mundial en el rebuig a la moció de censura". En aquests termes s'ha referit el portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, en la roda de premsa posterior al consell de ministres a la proposta que va fer ahir Pablo Iglesias, líder de Podem, per tal d'explorar una majoria alternativa al Congrés per fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa.

"Iglesias ja ens té acostumats a això", ha assegurat Méndez de Vigo en relació a una proposta similar que va llançar Podem a la Comunitat de Madrid. El dirigent del PP ha ressaltat que la formació lila ha passat de voler "assaltar el cel" a fer "brindis al sol".

L'entesa amb el PNB, pendent del "cupo"

Pel que fa a la negociació dels pressupostos generals de l'Estat, que el govern espanyol va presentar fa pràcticament un mes, es confia que tiraran endavant al Parlament gràcies als vots del PP, Ciutadans, Coalició Canària i el PNB contraris a les esmenes a la totalitat. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assenyalat que s'està ultimant un acord amb els nacionalistes bascos que depèn de l'actualització del "cupo" basc.

"[Amb el PNB] Estem treballant intensament en una relació lleial, franca que agrupa demandes diverses com és normal en aquesta negociació", ha determinat Montoro.