La Generalitat espera acordar data i pregunta amb «diverses formacions» i les entitats sobiranistes

"Hi ha molts actors treballant de manera coordinada", assegura la consellera de la Presidència, Neus Munté, que espera que el Pacte Nacional pel Referèndum conclongui els treballs per abordar la qüestió | Assenyala que no hi ha cap reunió prevista, almenys de moment, entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy

Neus Munté i Raül Romeva, durant la reunió del Govern del 25 d'abril del 2017
Neus Munté i Raül Romeva, durant la reunió del Govern del 25 d'abril del 2017 | ACN
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:50h
En quin moment es fixarà la data i la pregunta del referèndum? Aquesta és una de les qüestions que sobrevolen la política catalana després del compromís de l'executiu, signat divendres passat, de celebrar-lo i aplicar-ne el resultat. La idea que té el Govern és pactar aquests termes amb "diverses formacions" -Junts pel Sí i la CUP, juntament amb el món dels "comuns"- i les entitats del sobiranisme civil. Tots aquests actors, a excepció de l'esquerra alternativa que lidera Ada Colau, ja formen part del grup de reunions de l'estat major del procés que tenen lloc setmanalment al Palau de la Generalitat.

En aquests termes s'ha expressat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, que ha demanat respecte pel Pacte Nacional pel Referèndum fins al moment en què doni per finalitzada -al principis de juny- les seva tasca. Les signatures que s'han recollit per Sant Jordi serviran com a coixí per demanar el referèndum acordat a Madrid, i seran esgrimides per Carles Puigdemont quan se citi amb Mariano Rajoy en les properes setmanes. No hi ha data definida ni, de moment, cap concreció al respecte.

"El Govern se senti interpel·lat per fer les coses ben fetes", ha considerat Munté en la roda de premsa posterior al consell executiu. Sobre la trobada que mantindrà aquest dimarts Puigdemont amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, la consellera ha indicat que és un contacte "informal" al torneig de tennis Comte de Godó.