Munté recorda a Zapatero que la Generalitat va tenir un president andalús

La consellera de la Presidència posa com a exemples José Montilla, cordobès, i Inés Arrimadas, de Jerez, per criticar l'exdirigent del PSOE | L'expresident espanyol va assegurar ahir que a Catalunya hi ha prejudicis contra Susana Díaz pel fet de ser dona i andalusa

25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:27h
José Montilla va ser president de la Generalitat entre el 2006 i el 2010, i l'actual cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, són d'origen andalús. Aquests són els dos exemples que ha esgrimit aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, per carregar contra l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que ahir va assegurar que a Catalunya hi havia "prejudicis" contra Susana Díaz pel fet de ser "dona" i "andalusa". "Zapatero acostuma a dir una cosa i la contrària", ha ressaltat Munté, en referència al seu suport a l'Estatut que sortís del Parlament i a la posterior retallada del text en la qual també hi va col·laborar Artur Mas des de l'oposició.

La consellera de la Presidència ha volgut fer "memòria" a l'expresident espanyol, i ha considerat que les seves paraules també han de ser emmarcades en el context de primàries internes que hi ha obertes en aquests moments al PSOE. Díaz és la favorita de les velles glòries socialistes i el sector andalús, però s'haurà de batre amb Pedro Sánchez -a qui va descavalcar com a secretari general- i Patxi López.