El Govern aprofita l'operació antigihadista per exigir a l'Estat la reunió de la junta de seguretat

La consellera de la Presidència, Neus Munté, posa en valor el grau de col·laboració entre cossos policials per dur a terme detencions com la d'aquest dilluns

Reunió del Govern del 25 d'abril del 2017
Reunió del Govern del 25 d'abril del 2017 | ACN
25 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:45h
El Govern segueix exigint que es reuneixi la junta de seguretat de Catalunya, un organisme que no se cita des del 2009. I aprofita totes les ocasions per reclamar-ho. L'última vegada ha estat aquest dimarts, vinculant aquesta petició a la detenció de nou presumptes gihadistes a Catalunya que estarien vinculats als atemptats de Brussel·les de l'any passat. "Sempre hem demanat coordinació al ministeri de l'Interior", ha destacat en roda de premsa la consellera de la Presidència, Neus Munté.

La Generalitat, de fet, preveu reunir la junta de seguretat abans de l'estiu i demanar-hi una cadira en l'organisme que combat, precisament, el gihadisme. Munté ha posat de manifest que l'operació d'aquest dilluns s'ha fet en col·laboració amb les policies d'Espanya, Bèlgica i el Marroc, i l'ha qualificat com a iniciativa "d'alt nivell".

"Són qüestions fonamentals per combatre la xacra del terrorisme gihadista", ha considerat la consellera de la Presidència. No és la primera vegada que els Mossos efectuen detencions en les últimes setmanes en relació a presumptes terrorristes islamistes.