El PDECat garanteix que el referèndum del setembre no serà un nou 9-N

Marta Pascal, coordinadora general dels nacionalistes, indica que la mobilització de Sant Jordi impedeix "passos enrere" | Creu que la democràcia a l'Estat no està "normalitzada" després dels càntics franquistes al funeral de l'exministre Utrera Molina

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa | PDECat
24 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:33h
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assenyalat aquest dilluns en roda de premsa que el Govern no convertirà el referèndum del mes de setembre en un segon 9-N. "Serà vinculant", ha assenyalat Pascal, referint-se també a l'acte que l'executiu va celebrar divendres passat en què tots els consellers i alts càrrecs van signar un document comprometent-se amb la votació. La dirigent nacionalista ha ressaltat que la mobilització de Sant Jordi promoguda pel Pacte Nacional pel Referèndum manifesta que la ciutadania no permetrà "passos enrere" en el procés sobiranista.

El PDECat, de fet, reunirà aquest cap de setmana tots els càrrecs locals a Tàrrega per explicar-los les línies mestres de la campanya pel sí al referèndum. La responsable d'aquesta iniciativa, Montserrat Candini, serà l'encarregada d'explicar l'estratègia que seguirà la formació en les properes setmanes. La cita de Tàrrega també anirà encarada a qüestions comunicatives i organitzatives, i s'hi desplaçaran alcaldes que han passat abans per l'oposició per tal d'explicar les seves experiències.

Pascal ha estat especialment dura amb l'actitud de l'Estat a l'hora de no permetre el referèndum, i ha ressaltat que a Espanya la democràcia "no està normalitzada" després dels càntics franquistes al funeral del ministre franquista Utrera Molina

Conferència ideològica

El consell de coordinació institucional, que s'ha reunit aquest dilluns per primer cop sota la batuta de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha certificat la necessitat del PDECat de fer-se "visible" a les institucions. Una manera de marca perfil és el camp ideològic, que la formació està repensant a través del cicle StartCat, que es tanca aquest dilluns a Barcelona amb un acte sobre bona governança.

Els treballs d'aquesta iniciativa desembocaran en la conferència ideològica del 13 de maig, de la qual en sortirà un document-embrió del futur programa electoral.