El Pacte es mobilitza per fer de Sant Jordi una jornada «històrica» pel referèndum

Joan Ignasi Elena anuncia que hi haurà 4.000 persones als carrers de diverses ciutats per recollir signatures sobre la consulta vinculant

Joan Ignasi Elena, coordinador del Pacte Nacional pel referèndum
Joan Ignasi Elena, coordinador del Pacte Nacional pel referèndum | Eva Domínguez
20 d'abril del 2017
Actualitzat el 21 d'abril a les 10:21h
Convertir Sant Jordi en una mobilització "històrica" a favor de la consulta vinculant. Aquest és l'objectiu del Pacte Nacional pel Referèndum, que ja ha començat a distribuir entre les entitats que en formen part els materials que aquest diumenge hi haurà en més d'un miler de punts de la geografia catalana per recollir signatures a favor de la votació. Així ho ha explicat aquest dijous el coordinador del comitè executiu del Pacte, Joan Ignasi Elena, en declaracions als mitjans des de la seu de CCOO a Barcelona.

"Hi ha un moviment molt ampli a favor del referèndum", ha constatat Elena, que ha demanat "debatre lliurement" el futur col·lectiu. A les parades que organitzin les entitats associades al Pacte també s'hi podran recollir suports a la consulta vinculant. La mobilització de diumenge vindrà precedida de l'acte que demà divendres protagonitzaran Carles Puigdemont i Oriol Junqueras a Palau, on signaran un document de compromís amb el referèndum després de les tensions internes entre el PDECat i ERC.

El coordinador de l'organisme no ha volgut indicar quantes signatures s'han recollit fins ara, i ha assenyalat que serà a mitjans de maig quan es farà balanç de la feina feta. En aquest sentit, el sobiranisme es posa com a data límit el final del mes vinent per tal d'acordar el referèndum. Un cop sobrepassat aquest termini, la Generalitat posarà en marxa els mecanismes per dur a terme la votació des del marc exclusivament català.

"El que passa al nostre país només es resol votant", ha destacat Elena, que des del primer moment ha insistit que el Pacte no ha de tenir cap paper en la confecció de la data i la pregunta del referèndum.