El Govern en ple farà un acte de compromís amb el referèndum abans de Sant Jordi

En els propers dies es concretarà el format de l'esdeveniment, que se celebrarà divendres després de tensions internes entre el PDECat i ERC | Hi participaran els consellers i els secretaris de cada departament per donar imatge d'unitat

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, aquest dimarts
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, aquest dimarts | ACN
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:52h
Acte de compromís amb el referèndum abans de Sant Jordi. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Aquest acte arriba després de les tensions internes pel full de ruta existents dins del Govern i de la polèmica entre el PDECat i ERC per la gravació d'una conversa de David Bonvehí. El format de la iniciativa es concretarà en les properes hores, però ja s'ha abordat en la reunió del consell executiu. El més probable és que se celebri a Palau aquest divendres i que també hi participin els secretaris de cada departament, segons fonts consultades per NacióDigital.

"No hi ha cap crisi de confiança", ha remarcat Munté a preguntes dels periodistes després de voler deixar clar que en cap moment de la reunió del Govern s'ha tractat el cas Bonvehí. "Estem disposats a continuar treballant en un marc de confiança i de cohesió interna", ha assenyalat la consellera de la Presidència, que ha situat en les "legítimes" discrepàncies partidistes el xoc entre el PDECat i ERC per la gravació de la conversa entre el número dos dels nacionalistes en què defensava presentar un candidat "autonomista" en cas que el procés fracassés.

"De tot això no se n'ha dit res, no n'hem parlat gens ni mica", ha ressaltat Munté, que ha apel·lat a la "tranquil·litat" davant la recta final cap al referèndum. "Avui hem parlat del nostre compromís amb el referèndum i la fermesa en aquesta fase del procés", ha indicat la consellera de la Presidència. "Entomem l'acte [previ a Sant Jordi] amb tota normalitat, però no el tenim perfilat", ha apuntat la dirigent nacionalista.