Deu recomanacions per Sant Jordi que ens ajudaran a ser més savis

La història íntima del gen, el darrer llibre de Carles Capdevila, una antologia de Joan Fuster o el testimoni d'un nen a la Kenya rural

La lectura, un gran regal
La lectura, un gran regal | Adrià Costa
19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:49h
Fart del brogit de l'actualitat? Fart de les opinions que es multipliquen a tort i a dret per terra, mar i Twitter? En aquesta llista, et proposem deu títols per Sant Jordi que haurem de paladejar amb calma i que, un cop llegits, ens faran més savis.

El Gen. Una història íntima, Siddhartha Mukherejee (La Campana)
Un dels llibres sobre ciència més fascinants, apassionants i i espectaculars, un relat sobre un supòsit que acaba cobrant vida. La història marca la recerca –un recorregut per tot el planeta a través d'uns quants segles– per desxifrar el codi principal que ens defineix com a humans.

La vida que aprenc, Carles Capdevila (Arcàdia)
Un llibre que és vida, aprenentatge i present. Carles Capdevila fa visibles les persones que curen, les que ensenyen, les que es dediquen a fer feliços els altres, des d'un punt de vista personalíssim, convertint les opinions en guspires de quotidianitat que escapen de les convencions de la informació generalitzada.

Homo Deus, Yuval Noah Harari (Edicions 62)
On anirà a parar la humanitat i l'humanisme? La intel·ligència artificial pot prendre el control del planeta? Podem arribar a crear una raça superior a nosaltres, amb records, sentiments, amb emocions i amb consciència d'ella mateixa? Serem immortals?

Fuster per a ociosos, a cura de Xavier Aliaga (Sembra Llibres)
Literatura, futbol, creació, festes, llengua, rock, poesia, país, joventut, pintura, filosofia i política conformen aquesta original antologia a cura de Xavier Aliaga. Una porta d'entrada immillorable per entendre el pensament d'una figura cabdal.

Somnis en temps de guerra, Ngũgĩ wa Thiong’o (Raig Verd)
Any 1938, Kenya rural. El testimoni d’un nen que emprèn cada dia el seu camí cap a l’escola amb l'esperança que els somnis tenen el poder de canviar el món. Commovedor i brillant, un petit tresor.

Yuval Noah Harari Foto: Esteve Plantada


Curs de feminisme per microones, Natza Farré (Ara Llibres)
Farcit d'exemples, de reflexions incòmodes i de molta mala bava, la popular periodista de RAC1 parla sense embuts, amb l'estil "marca de la casa" i amb una ironia directa que posa el dit a la nafra. Una obra per pensar-hi, molt més enllà del temps que dura la lectura.

L'art de la ficció, James Salter (L'altra editorial)
Un llibre en forma d'il·luminació, format per idees i consells per aprendre a escriure, a mirar, a escoltar i a llegir. Escrit poc abans de morir, als 89 anys, el llibre és format per tres conferències que contenen les darrers reflexions d’algú que va reflexionar molt sobre l'ofici d'escriure... i de viure.

Atles de micronacions, Graziano Graziani (Males Herbes)
Estrafolari i fascinant, aquest llibre explica les vicissituds d'una cinquantena de minúsculs regnes de llibertat que floreixen arreu del món, fruit d'alguna lluita, de les reivindicacions més diverses, d'ànsies de sobirania diminuta i amb ganes de diferenciar-se i de ser.

Pensa. Manifest inquietant a favor de la ignorància, Francesc Orteu (Catedral)
Què coi és "pensar"? Pensem massa sovint, o massa poc? En aquest brevíssim assaig filosòfic que va al gra, Francesc Orteu es pregunta com funciona el pensament, per acabar descobrint que és fet de molta més màgia i misteri del que imaginem. I que sempre podem canviar d'opinió.

El universo en tu mano, Christophe Galfard (Blakie Books)
Un obra il·luminadora sobre una de les coses més misterioses i incomprensibles per a l'home: l'univers. Divulgatiu i amè, un recorregut signat per una estrella mediàtica, antic col·laborador de Stephen Hawking.