Deu recomanacions de Sant Jordi per a melòmans

Aquest any ha estat l'any de Bob Dylan, el darrer i comentadíssim premi Nobel de Literatura, però també hi ha un munt de novetats amb les cançons com a protagonistes: Maria del Mar Bonet, Lluís Gavaldà, Roger Mas...

Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto | Jordi Jon Pardo
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:01h
Arriba Sant Jordi i cada any es fa més difícil escollir entre la gran llista de novetats que es publiquen. Aquí teniu la nostra llista de 50 novetats literàries que recomanem per a tota mena de gustos, públics i dèries.

Maria del Mar Bonet, intensament, Jordi Bianciotto (AraLlibres)
En plena celebració dels 50 anys dalt dels escenaris de Maria del Mar Bonet, el crític i periodista s'endinsa en la vida i en la trajectòria d'un dels noms imprescindibles per entendre la música catalana dels darrers temps. Bianciotto dona testimoni d'un temps, d'un país i d'una singularitat universal.

Lletres, Lluís Gavaldà (Bridge)
El llibre recull unes quaranta lletres de cançons d''Els Pets, escrites per Lluís Gavaldà i despullades d''allò per al qual van ser creades: la música. D'on van sortir la inspiració de Menja avellanes, Jo vull ser rei o Blu tack?

Lletres completes, Bob Dylan (Malpaso)Aquest és l'any Bob Dylan, no hi ha dubte. Malpaso és una de les editorials que més i millor hi ha apostat. A banda d'aquesta edició integral de les lletres del cantautor, també ha publicat les Cròniques I. Memòries i Taràntula, la seva opera prima.

El dolor de la bellesa, Roger Mas (Empúries)
Lletres, pensaments i anotacions conformen aquesta obra: una mena de diccionari ordenat alfabèticament i que ens mostra el corpus d'una obra singular i única. Roger Mas en estat pur.

Toca el piano, James Rhodes (Blackie Books)
El mètode de James Rhodes, l'autor d'Instrumental, per aprendre a tocar Bach sense necessitat d'haver patit la tortura del conservatori.
 

Pep Blay. Foto: Adrià Costa


Albert Pla. Todo es mentira, Pep Blay (Satélite K)
Pep Blay s'endinsa en els misteris de la vida d'un dels grans creadors catalans dels darrers temps. Un viatge per les llums i ombres d'un geni moltes vegades incomprès
 
Bob Dylan, David Castillo (Edicions 62)
Un ofici i una vida explicats amb passió i rigor, el millor retrat per saber les raons que han portat Dylan a ser el darrer Nobel de literatura.

Sobre la música, Alfred Brendel (Acantilado)
Antologia definitiva dels textos que aquest pianista prodigiós ha dedicat a Bach, Beethoven, Schubert, Schumann, Liszt, Busoni i Schönberg. Un tresor per a melòmans.
 
Born to run, Bruce Springsteen (Malpaso)
És l'any de Bob Dylan, entesos. Però aquestes memòries del "Boss" arriben amb un plus de confessions íntimes que posa al descobert la depressió que va patir.

L'amor et farà immortal, Ramon Gener (AraLlibres)
Una recerca del pare a través de les vides d'altres homes i dones, sostingudes en la bellesa de la música. Un viatge per la vida i la mort, de la cofurna on Verdi va compondre Nabucco a la nit en què Joaquín Rodrigo va donar vida al Concierto de Aranjuez.