«Els advertim de les responsabilitats penals»: el Govern rep la suspensió dels pressupostos del referèndum

Els consellers signen la notificació del Tribunal Constitucional que deixa sense efecte els comptes de la Generalitat per al 2017 | "No deixarem d'anar endavant"", assegura Puigdemont; "La voluntat del poble no s'atura", afegeix Junqueras

Puigdemont, amb les cinc notificacions que ja acumula
Puigdemont, amb les cinc notificacions que ja acumula | @KRLS
11 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:40h

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras signen la notificació. Foto: @junqueras


Nova notificació del Tribunal Constitucional (TC) al Govern en relació al procés sobiranista. Funcionaris del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han arribat aquest dimarts al Palau de la Generalitat per entregar als membres del Govern la suspensió dels pressupostos del 2017, que inclouen partides per celebrar el referèndum del mes de setembre. "L'adverteixo que pot incórrer en eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en cas que incompleixi el que diu el TC", es pot llegir en el text que han rebut Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i la resta de consellers.
 
El document "impedeix" als membres del Govern continuar amb qualsevol preparatiu pel referèndum, i els insta a "paralitzar" qualsevol iniciativa relacionada amb la votació sobre la independència. "Us adverteixo d'abstenir-vos d'iniciar, tramitar, informar o dictar cap acord de disposició de les partides pressupostàries impugnades, inclòs el fons de contingència", assegura la interlocutòria, que també veta qualsevol licitació relacionada amb la consulta.
 
En essència, el que sosté el TC és que el president, el vicepresident i els consellers que qualsevol pas que suposi preparar el país per posar les urnes ha de ser avortat. "La voluntat del poble no s'atura", ha assenyalat Junqueras tot just després de signar la interlocutòria. "Posar les urnes mai pot ser un delicte", ha constatat el conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha adjuntat el text a Twitter. "No deixarem d'anar endavant", ha reblat Puigdemont que s'ha fet una foto amb les cinc notificacions que ja acumula.