La «selfie» o l'absurda manera de morir en directe

Les xarxes socials, commocionades per la mort d'una noia mentre es gravava conduint un cotxe | L'estat espanyol, quart país del món amb més víctimes a causa de la nova moda de fer-se fotos en situacions perilloses

30 de març del 2017
Actualitzat a les 16:10h
La noia de Rússia que va transmetre la seva mort en directe
La noia de Rússia que va transmetre la seva mort en directe | Youtube

«Selfie »de Kirill Oreshkin. Foto: Kirill Oreshkin


Hi ha moltes maneres de morir. Algunes de modernes, però, no ens les podíem ni imaginar fa uns anys. És el cas de la selfie, que ha passat de ser una acció senzilla i innocent a esdevenir una activitat de risc que pot tenir conseqüències fatals.

La moda ara passa per fer-se fotos en situacions perilloses i penjar-les després a les xarxes socials per vanagloriar-se'n. Les opcions són il·limitades i abasten des fotografiar-se al costat d'un tauró o d'un brau fins a penjar-se d'un lloc elevat o tirar-se d'un tren. Tot, per un simple “m'agrada” a l'Instagram o al Facebook.

La Universitat d'Ohio ha elaborat un rànquing amb els països on hi ha hagut més morts a causa d'una selfie. En total, s'han detectat 49 casos arreu del món des de l'any 2014, amb una especial rellevància a l'Índia, amb 19 morts. El podi del llistat el comparteixen Rússia i els Estats Units, amb set i cinc casos respectivament, seguit d'Espanya, amb quatre.
 

Un jove australià es va fer aquesta foto, tot i que en el seu moment es va pensar que podia ser un muntatge. Foto: YouTube
 

Aquest jove va morir en fer-se una foto amb una pistola quan, per accident, es va disparar l'arma. Foto: Youtube

 
De les víctimes, el 73,5% eren homes i el 26,5% restant, dones. La majoria d'accidents es produeixen entre joves de 20-21 anys, que aglutinen el 38% del total de les morts. 

Els accidents més comuns en les morts per selfies són les caigudes des de les altures o trens i ofegaments. També hi ha casos relacionats amb les bales i accidents de cotxe. Precisament, en els últims dies s'ha fet públic un esferidor vídeo del sinistre en el que hi ha involucrada una noia, que s'ha penjat a Youtube.

Hola, com estan tots?

Una noia de 23 anys de la ciutat russa de Kazan va retransmetre en directe per Internet la seva pròpia mort. La jove estava gravant un vídeo amb el seu mòbil mentre conduïa el cotxe. “Hola, com estan tots, a on viatgen?”, va dir als internautes.

En un moment donat, la noia es distreu mirant el mòbil i perd el control del vehicle. El cotxe va envair el carril contrari i va topar frontalment amb un autobús que venia de cara. El resultat, com podeu veure al vídeo, aterridor.



Una perillosa foto als Sanfermines. Foto: Youtube