Un llamp destrueix tot el material i documents de l'Ajuntament de Viver i Serrateix, al Berguedà

Membres de l'ens local expliquen que, de moment, s'està treballant des del Local Social | Perits comencen a avaluar els danys

29 de març del 2017
Actualitzat a les 23:07h
Efectes del llamp a Viver i Serrateix
Efectes del llamp a Viver i Serrateix | Cedida
La forta tempesta amb llamps i trons que va caure sobre el Berguedà aquesta setmana va destruir tot el material i els documents de l'Ajuntament de Viver i Serrateix. Segons han explicat membres del consistori a aquest mitjà, un llamp va caure sobre el mateix edifici, deixant "totalment negre" el local, així com cremant part del mobiliari, els documents i, fins i tot, el terra i les parets. 

De fet, han indicat, la caixa d'electricitat està absolutament cremada i, des de llavors, ningú pot treballar a les instal·lacions. Per això, el personal i l'equip de govern han habilitat el local social del poble, des d'on s'ha connectat la línia de telèfon per poder atendre els veïns. No obstant això, hi segueixen havent diversos tràmits que, sense Internet, el consistori no pot realitzar. 
 

Efectes del llamp a Viver i Serrateix Foto: Cedida


De moment, han explicat, s'ha demanat a un informàtic que recuperi part dels documents i còpies de seguretat que es necessiten més urgentment. A més, també s'ha encarregat la recuperació de part dels papers i material a una empresa de neteja, que està treballant en això amb caràcter urgent. Més enllà d'aquí, perits estan avaluant els danys i faran un informe properament. 

L'Ajuntament de Viver i Serrateix és un edifici on, segons han explicat, habitualment saltaven els ploms quan hi havia tempestes. No obstant això, mai havia caigut un llamp a sobre del local. La situació, doncs, actualment és extrema, han afirmat, motiu pel qual es demana paciència als ciutadans i suport a les administracions per poder-ho solucionar el més aviat possible. 
 

Efectes del llamp a Viver i Serrateix Foto: Cedida

 

Efectes del llamp a Viver i Serrateix Foto: Cedida

 

Efectes del llamp a Viver i Serrateix Foto: Cedida