​Les obres de l'accés ferroviari definitiu d'ample internacional al Port de Barcelona es licitaran el maig

Ho ha anunciat el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, el qual també assegura que "Adif està reprenent les obres de la Sagrera"

Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 9:05h

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, en una imatge d'arxiu Foto: ACN


Les obres de l'accés ferroviari definitiu en ample internacional al Port de Barcelona es licitaran el maig, segons ha assegurat aquest dimecres el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Gómez-Pomar ha recordat que l'accés ferroviari al Port en ample ibèric ja existeix des de fa anys, i que des del 2012 n'hi ha un de provisional en ample internacional.

Gómez-Pomar ha donat poques concrecions més sobre les inversions en infraestructures a Catalunya que va anunciar aquest dimarts el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Pel que fa a l'estació de la Sagrera, que té les obres paralitzades després que es detectessin irregularitats en els treballs i s'haguessin d'auditar, ha assegurat que aquest capítol està "pràcticament resolt" i que "Adif està reprenent les obres de la Sagrera".

També ha afirmat que s'estan estudiant una bateria de mesures per establir la prohibició de camions a la carretera N-340. A més, s'ha referit al fet que l'aeroport del Prat creix bàsicament amb vols de baix cost. Segons Gómez-Pomar, "Aena en absolut influeix en els vols que s'han de fer", una decisió que, ha assegurat, correspon a les companyies privades. També ha garantit que el Ministeri de Foment tampoc hi influeix.

El Govern segueix recelant de l'anunci

El secretari d'Estat ha afirmat que l'anunci de Rajoy suposa "una oferta d'inversió molt important a Catalunya" i que suposa "un compromís ferm de tirar-ho endavant", i ha recordat que es preveu crear un òrgan bilateral entre Foment i el Departament de Territori per verificar que es compleix. També a El Matí de Catalunya Ràdio, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha insistit en el fet que és "altament difícil creure que aquest enèsim anunci es complirà".
Arxivat a