JxSí subscriu la condemna impulsada pel PP per l'acció d'Arran

El text serà aprovat per tots els grups de la cambra a excepció de la CUP

Eva Granados, Esperanza García i Joan Coscubiela converant al Parlament
Eva Granados, Esperanza García i Joan Coscubiela converant al Parlament | ACN
28 de març del 2017
Actualitzat a les 17:04h
El PP vol que tots els grups parlamentaris condemnin l'acció de la formació de l'esquerra independentista Arran, que aquest dilluns va intentar ocupar la seu dels populars del carrer d'Urgell de Barcelona. "Es va entrar per la força a dins de les instal·lacions", ha denunciat la diputada Esperanza García. Ciutadans i el PSC s'han sumat de forma immediata a la iniciativa de condemna. També ho ha fet Junts pel Sí, que no han dubtat en desacreditar l'acció de la formació vinculada als seus socis de govern.

"Condemnem els fets sense cap mena de matís. Aquest procés que viu la ciutadania de Catalunya és i serà pacífic, democratic i cívic o no serà", ha assegurat el portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, que ja ha avançat que el grup se sumarà al text de condemna que impulsa el PP. 

La declaració de condemna no es farà en el ple del Parlament, ja que implicaria que hi hagués unanimitat de tots els grups i la CUP dona suport a l'acció d'Arran. Així doncs, només es preveu que s'aprovi per majoria de la junta de portaveus i sigui publicada al butlletí oficial de la Generalitat.

"És un fet insòlit en democràcia que un ex-diputat [David Fernàndez] i una diputada [Anna Gabriel] estiguin presents en l'ocupació d'un partit democràtic", ha lamentat García, que ha afegit que ocupar una seu no fa "de manera pacífica" sinó que es "va entrar per la força".