Albiach: «No volem veure Podem a les portades per les baralles internes»

La diputada argumenta que presenta una candidatura a la direcció del nou partit dels "comuns" amb la voluntat de complementar la de Xavier Domènech

28 de març del 2017
Actualitzat a les 14:38h

La diputada Jéssica Albiach, amb Anna Roca i Carol Rodríguez. Foto: Sara González


"Volem veure el nostre partit a les portades dels mitjans de comunicació pels èxits aconseguits per a la ciutadania i no per les baralles internes". Amb aquesta declaració d'intencions, la diputada al Parlament Jéssica Albiach ha presentat la seva candidatura a la direcció del nou partit dels "comuns". La seva voluntat, ha dit, és complementar els vuit llocs de la llista de Xavier Domènech, que considera que està "incomplerta" després del pols plantejat per Albano Dante Fachin.

L'objectiu dels crítics, que mantenen bona relació amb els "comuns", és aconseguir minimitzar la representació que la llista de Marta Sibina i Fachin puguin aconseguir en la futura direcció de Domènech. Albiach ha argumentat que si han pres la determinació de confeccionar una llista pròpia és perquè Fachin els va oferir un "repartiment de cadires" que respongués al percentatge obtingut a les primàries del passat mes de juliol. "Si s'aposta per la democràcia real s'ha de ser coherent", ha replicat. 

Atribueixen a un "error" que els canals oficials del partit només parlin d'una llista

La candidatura d'Albiach inclou cinc dones i tres homes, entre ells el secretari general de Podem Barcelona, Marc Bertomeu. "Tenim una vocació integradora perquè la suma de les parts és més que el tot. Estem compromeses amb la construcció d'un espai ampli de canvi i de ruptura a Catalunya", ha insistit la diputada. Al seu judici, només un Podem "fort" pot seguir "il·lusionant" i "interpel·lant" la ciutadania.  

La regidora de Molins de Rei Anna Aroca ha reivindicat els "canvis des de baix" i l'afiançament del municipalisme com a eina de canvi. Carol Rodríguez, membre del cercle de l'Ametlla del Vallès, ha reivindicat la integració dins del projecte d'"Un país en comú" però mantenint la identitat i treballar de forma conjunta per "fer fora" als "governs del 3%".

Sobre el fet que pels canals oficials de Podem només estiguin donant informació de la llista de Sibina i Fachin, Albiach ha assegurat que està convençuda que ha estat "un error que serà subsanat" perquè el partit té un protocol molt estricte. En aquest sentit, ha celebrat la "neutralitat" que, al seu judici, està tenint la direcció de Podem estatal.