El Pacte pel Referèndum organitza una recollida de firmes massiva per Sant Jordi

L'executiva de l'ens presidit per Elena ha convocat aquest dijous a les entitats per fer una posada en comú i acordar accions a dur a terme | Les associacions adherides debatran com sumar adhesions el 23 d'abril i el format de la gran mobilització prevista per la primavera

Reunió del Pacte Nacional pel Referèndum.
Reunió del Pacte Nacional pel Referèndum. | Adrià Costa
28 de març del 2017
Actualitzat el 29 de març a les 10:33h
Els partits independentistes ja han posat en marxa les respectives maquinàries per demanar el sí al referèndum que s'hauria de celebrar al setembre i la campanya unitària a favor de la independència està previst que comenci pels volts de Sant Jordi. En paral·lel, el Pacte Nacional pel Referèndum segueix recollint adhesions amb la intenció de seguir pressionant per la via pactada, tal com demanen els "comuns", abans de passar a l'escenari de la unilateralitat. Una pantalla que ja està esgotada per la CUP, que exigeix posar data i pregunta, malgrat que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, demana deixar temps a l'ens liderat per Joan Ignasi Elena perquè reculli més fruits.

Ja hi ha un web on els ciutadans poden signar i s'han recollit adhesions internacionals. Ara bé, aquest organisme espera recollir milers de signatures de ciutadans més per Sant Jordi, aprofitant la gernació que surt al carrer a Barcelona i a les principals ciutats catalanes el dia del llibre i la rosa. Així ho ha estat debatent internament el nucli del Pacte Nacional, que ha convocat les entitats adherides a una reunió aquest dijous a la tarda al Centre Cívic Barceloneta que té per finalitat "posar en comú els objectius del Pacte per a aquests propers mesos" així com fer-les partícips de les diferents accions, "especialment la campanya de recollida d'adhesions del dia de Sant Jordi", segons ha pogut saber NacióDigital.

En la trobada, per tant, es debatran altres accions de les properes setmanes, es concretarà el format de la recollida massiva de signatures del 23 d'abril –la idea inicial és que les entitats s'encarreguin de muntar les parades per rebre adhesions- i la possibilitat de convocar actes de gran format. De fet, Elena va avançar en el darrer plenari del Pacte Nacional la intenció de celebrar un acte massiu aquesta primavera.
Arxivat a