La diputada d'En Comú Podem Marta Sibina encapçalarà la llista de Fachin per dirigir els «comuns»

El líder de Podem també es presentarà però sense disputar-li el lideratge a Xavier Domènech | Els crítics de la formació preparen una llista alternativa

27 de març del 2017
Actualitzat a les 17:51h

Marta Sibina durant la seva intervenció a l'acte d'En Comú Podem. Foto: Pere Fontanals


El líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha dissenyat una estratègia per intentar fer-se amb set càrrecs de la direcció del nou partit dels "comuns". Conscient que la seva imatge ha quedat malmesa entre els diferents actors de la confluència després d'haver plantat un pols al projecte i haver amenaçat de no ser-hi, ha situat la diputada d'En Comú Podem Marta Sibina al capdavant de la llista per enfrontar-se a la candidatura de Xavier Domènech, tal com ha avançat l'agència Efe. La diputada, que és parella de Fachin, és una figura ben vista i de trajectòria reconeguda entre els "comuns".

Un cop Domènech ha presentat públicament el seu equip caldrà veure quantes llistes presenta Podem. Fachin també es presentarà a la candidatura oficial del partit, tot i que ningú disputarà el càrrec de coordinador a Domènech. El líder de Podem, però, es va comprometre a configurar una llista en la qual s'incorporessin les diverses "sensibilitats" del partit. La tasca era complicada tenint en compte que ell mateix va apartar Marc Bertomeu de la cúpula de Podem i que la diputada Jèssica Albiach, que va quedar segona a les primàries que va guanyar Fachin, la va deixar per incorporar-se a la direcció estatal del partit de la mà d'Íñigo Errejón.

Ara, fonts del partit confirmen que els crítics, que tenen bona relació amb els "comuns", podrien presentar una llista pròpia per intentar que la representació de la candidatura de Sibina i Fachin quedi minimitzada a la direcció del nou partit.

La jugada de Fachin, però, no deixa de ser singular. En tot cas, fonts dels "comuns" veuen amb bons ulls que es proposi Sibina i recorden que les llistes són obertes i que, per tant, es poden votar nominalment.

A més de Sibina i Fachin, a la llista batejada com a 'Radicalitat democràtica JA' hi ha el diputat Joan Giner; la secretària d'Organització de Podem, Ruth Moreta;i la secretària de Feminismes, Noelia Bail. "Reivindiquem la diversitat interna com una riquesa, mai com un problema", asseguren en un comunicat en el qual denuncien que en el procés de construcció del nou partit "no s'ha comptat" amb les bases. "En aquesta fase fundacional volem aportar elements de radicalitat política imprescindibles", asseguren.
 

Candidatura Radicalitat Democràtica JA (2) by naciodigital on Scribd