Puigdemont porta el camí cap al referèndum als Estats Units

El president de la Generalitat inicia aquest dilluns un viatge oficial de cinc dies al país nord-americà que inclou una conferència sobre el procés a Harvard | Visitarà el MIT de Massachusetts i les oficines del Barça a Nova York, a banda de les instal·lacions d'Europastry a Nova Jersey

27 de març del 2017
Actualitzat a les 14:05h

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Carles Puigdemont va arribar ahir a la tarda als Estats Units acompanyat del conseller d'Exteriors, Raül Romeva. Els espera una agenda de cinc dies que inclou una conferència a la Universitat de Harvard del president català sobre el procés català, visites a centres universitaris, signatures d'acords i una recepció a les oficines del Barça  Nova York, entre d'altres "trobades institucionals" no especificades en l'agenda oficial. El periple arrenca aquest dilluns amb una visita al MIT, reconegut centre d'investigació mundial, on Puigdemont es reunirà amb el seu director, Tim Rowe.

Després, a la Kennedy School de Harvard, el dirigent nacionalista pronunciarà una conferència sobre el moment que viu el procés català. Fa unes setmanes, el seu predecessor Artur Mas ja hi va ser per explicar que una Catalunya independent es convertiria en un aliat fidel per a la OTAN i que tenia opcions de convertir-se en la Dinamarca del sud d'Europa. Puigdemont té intenció d'explicar el camí cap al referèndum, les garanties que tindrà la votació i l'actitud de l'Estat a l'hora d'impedir-lo.

El president es desplaçarà posteriorment cap a la capital dels Estats Units, Washington, on el departament de Cultura signarà un conveni amb el Center for Folklife and Cultural Heritage de l'Smithsonian. Puigdemont aprofitarà l'estada a Washington per citar-se discretament amb representants de think tanks i universitats. Un cop a Nova York, Puigdemont visitarà les oficines del Barça i explorarà un acord de col·laboració amb el Jewish Museum de la ciutat.

En clau econòmica, el dirigent nacionalista es desplaçarà cap a Nova Jersey per explorar les instal·lacions de l'empresa Europastry. El viatge de Puigdemont als Estats Units li impedirà coincidir amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que demà dimarts serà a Barcelona per anunciar una inversió rellevant en infraestructures a Catalunya.