Alberto Fernández equipara Ada Colau al «guerracivilisme»

El cap dels populars a l'Ajuntament de Barcelona Alberto Fernández diu que l'alcaldessa ha convertit Barcelona en una ciutat "on els manters empaiten els policies i els okupes són els únics propietaris"

Alberto Fernández Díaz, aquest dissabte al congrés del PP
Alberto Fernández Díaz, aquest dissabte al congrés del PP | @PPCatalunya
25 de març del 2017
Actualitzat a les 17:15h
El cap del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, s'ha despatxat a gust contra l'alcaldessa Ada Colau en la intervenció que ha fet aquest dissabte en el 14è congrés del PP. Ha aixecat forts aplaudiments quan ha acusat el govern municipal pel seu "intervencionisme, dirigisme, sectarisme, clientelisme i confrontació". Segons el regidor popular, la gestió de Colau es basa en disposicions arbitràries per allunyar la inversió, obstaculitzar l'obertura de negocis i establir moratòries i suspensions. Ha defensat una Barcelona que no recorri "al guerracivilisme ni a l'independentisme" i "sense banderes republicanes i estelades".

La gestió de Colau ha convertit Barcelona, segons el dirigent del PP, en "una ciutat on els manters empaiten els policies i els okupes són els únics propietaris", una ciutat on "el turisme és dolent, el comerç injust, la propietat sospitosa, la policia culpable i el tercer sector social una anomalia". Si el PP ha acusat avui el "separatisme" de ser populista, Alberto Fernández ha focalitzat en Colau el seu atac a "una Barcelona en Comú, en comunista".  

Fernández ha acusat l'alcaldessa de ser hostil amb els emprenedors i la seguretat i amable amb els incívics i els anti-sistema. Tot això amb l'ajuda d'un PSC, ara al govern de la ciutat, que si havia d'aportar centralitat, s'ha convertit en un aliat "per apuntalar l'extremisme de Colau", que es plasma en el greuge "a Espanya i a la Constitució, a la corona, la religió catòlica i les forces armades".  

Segons ell, Colau ha faltat als seus compromisos, perquè ha continuat externalitzant els serveis, va assegurar que exigiria a la Generaltat complir amb els seus compromisos però que el Govern català continua donant l'esquena a la ciutat. L'ha acusat de sumar-se al pacte pel referèndum i posar Barcelona "al servei de la independència".

Per contra, ha ofert el PP com a alternativa "moderada i assenyada" que respecti la iniciativa i la propietat privada. En una Barcelona "epicentre d'una gran regió europea, capital mundial del castellà i trilingüe, cpital de Catalunya i gran capital d'Espanya".