Cospedal invoca una «Catalunya espanyola» i que no es mouran ni un mil·límetre

La segona de Mariano Rajoy assegura que els líders sobiiranistes no aconseguiran dividir el país "i ho saben"

María Dolores de Cospedal, aquest dissabte
María Dolores de Cospedal, aquest dissabte | ACN
25 de març del 2017
Actualitzat a les 18:20h
La secretària general del PP espanyol, María Dolores de Cospedal, ha intervingut en el congrés dels populars catalans elogiant la "valentia" del partit i l'aposta que fa per "una Catalunya oberta i plural" enfront un "full de ruta cap a enlloc". La número dos del PP ha invocat una "Catalunya espanyola" liderant el benestar econòmic. Fins i tot ha esmentat el tòpic de la "Catalunya industriosa". Cospedal ha asseverat que els líders sobiranistes no aconseguiran dividir Catalunya, "i ho saben", alhora que ha advertit que "no ens mourem ni un mil·límetre" en defensa de la igualtat de tots els espanyols.

Ha lloat Alicia Sánchez-Camacho per la feina feta, de la qual ha dit que va ser eficaç perquè s'entengués que Catalunya era de tots, no d'uns pocs, i fou la primera a denunciar el "deliri" d'uns pocs que volien dividir Catalunya. Tot seguit, ha passat a elogiar García Albiol, "el millor alcalde de Badalona i el més estimat de Catalunya".

Cospedal ha volgut fer una crida a la "sensatesa" dels dirigents catalans, per "arribar a acords i fer front als autèntics problemes". Però "ells" no volen parlar d'aquestes coses, perquè no es conegui "l'enorme incompetència de la seva gestió". La segona de Mariano Rajoy ha criticat que els líders sobiranistes han deixat les institucions catalans en mans de la CUP, a qui ha definit de "sac trencat que és anti-sistema i anti-tot i un dia serà fins i tot anti-sistema solar".