Salvament Marítim detecta indicis d'un cos en el pesquer enfonsat a Barcelona

El robot submarí intentarà recuperar i confirmar que es tracta del cos d'un dels dos pescadors desapareguts en el naufragi | El jutge ha citat a declarar per un delicte d'imprudència el capità i el primer oficial del mercant rus

Les primeres imatges que s'han fet públiques del vaixell enfonsat
Les primeres imatges que s'han fet públiques del vaixell enfonsat | Salvament Marítim
Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat el 24 de març a les 18:27h
Salvament Marítim ha informat aquest dijous a la tarda que el seu robot submarí ROV Comanche ha localitzat "el que sembla ser un cos" en el derelicte d'El Fairell, les restes del pesquer que es va enfonsar a causa del xoc amb un mercant rus a la sortida del port de Barcelona el dilluns.

El ROV porta des de dimecres a la nit inspeccionant el terreny submarí i en la següent immersió intentarà recuperar i confirmar que la troballa es correspon amb el cos d'un dels dos mariners desapareguts arran de l'accident.Paral·lelament, el Jutjat d'Instrucció 19 de Barcelona ha citat aquest divendres a declarar en qualitat d'imputats el capità i el primer oficial del buc mercant rus per l'accident d'un vaixell al Port de Barcelona, com a màxims responsables de l'embarcació.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dijous en un comunicat, aquest jutjat ha incoat diligències prèvies per un delicte d'imprudència per aquest accident, que va acabar amb un pesquer enfonsat. També s'està investigant la propietària del vaixell i l'asseguradora.

Primeres imatges del vaixell enfonsat

Per altra banda, el robot ROV Comanche de Salvament Marítim ha captat aquest matí les primeres imatges del pesquer El Fairell, que es troba enfonsat a uns 160 metres en aigües de Barcelona després de l'abordatge amb el buc rus.

El robot està instal·lat al vaixell Clara Campoamor, que va salpar a les 20.00 d'aquest dimecres del Port de Barcelona, i que durant tota la nit ha fet diverses inspeccions al pesquer El Fairell. No obstant això, aquest robot és massa gran per poder ser introduït a l'interior de l'embarcació enfonsada, per la qual cosa no el podrà revisar a fons.
 

El patró d'El Fairell ha pogut seguir les tasques de cerca del robot submarí Foto: Salvament Marítim


El ROV Comanche està configurat per treballar fins als 1.000 metres de profunditat i l'energia i les ordres s'envien mitjançant un comandament a distància. Els cables del ROV envien les dades recollides per càmeres fotogràfiques, sensors i sónar. El Clara Campoamor té un sistema de posicionament dinàmic que li permet mantenir-se en un lloc fix sense l'ús de cap àncora, gràcies a les seves hèlixs principals i transversals.

Continua la recerca

Així mateix, el Centre de Salvament Marítim de Barcelona coordina la recerca dels dos mariners desapareguts del Fairell, un home de 34 anys de nacionalitat marroquina i un altre de 37 de nacionalitat senegalesa.

Des de les 7:30 hores d'aquest dijous naveguen l'embarcació Guardamar Calíope de Salvament Marítim, les llanxes de la Creu Roja LS Mediterránea -que inspecciona la zona costanera des de Gavà fins a bocana nord- i LS Neptuno -que cobreix la zona de Cementera Vallcarca a Gavà Mar-.

La Creu Roja participa en les tasques de recerca dels desapareguts en el naufragi del pesquer. Foto: @CreuRojaCAT

Arxivat a