Un robot capta les primeres imatges del pesquer enfonsat a Barcelona

Salvament Marítim continua sense èxit la recerca dels dos pescadors desapareguts en el naufragi al port

Les primeres imatges que s'han fet públiques del vaixell enfonsat
Les primeres imatges que s'han fet públiques del vaixell enfonsat | Salvament Marítim
Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat el 24 de març a les 18:28h
El robot ROV Comanche de Salvament Marítim ha captat les primeres imatges del pesquer El Fairell, enfonsat a uns 160 metres en aigües de Barcelona després d'un abordatge amb un buc rus aquest dilluns. De moment, no hi ha rastre dels dos mariners desapareguts.

El robot està instal·lat al buc Clara Campoamor, que va salpar a les 20.00 d'aquest dimecres del Port de Barcelona, i que durant tota la nit ha fet diverses inspeccions al pesquer El Fairell. No obstant això, aquest robot és massa gran per poder ser introduït a l'interior de l'embarcació enfonsada, per la qual cosa no podrà revisar a fons si poden ser-hi els mariners desapareguts dins el vaixell.

El ROV Comanche està configurat per treballar fins als 1.000 metres de profunditat i l'energia i les ordres s'envien mitjançant un comandament a distància. Els cables del ROV envien les dades recollides per càmeres fotogràfiques, sensors i sónar.

El Clara Campoamor té un sistema de posicionament dinàmic que li permet mantenir-se en un lloc fix sense l'ús de cap àncora, gràcies a les seves hèlixs principals i transversals.

Continua la recerca

Així mateix, el Centre de Salvament Marítim de Barcelona coordina la recerca dels dos mariners desapareguts del Fairell, un home de 34 anys de nacionalitat marroquina i un altre de 37 de nacionalitat senegalesa.

Des de les 7:30 hores d'aquest dijous naveguen l'embarcació Guardamar Calíope de Salvament Marítim, les llanxes de la Creu Roja LS Mediterránea -que inspecciona la zona costanera des de Gavà fins a bocana nord- i LS Neptuno -que cobreix la zona de Cementera Vallcarca a Gavà Mar-.
 

La Creu Roja participa en les tasques de recerca dels desapareguts en el naufragi del pesquer. Foto: @CreuRojaCAT

Arxivat a