Dimiteix el ministre de l'Interior francès per contractar les seves filles menors

Un nou escàndol de corrupció esquitxa la classe política i provoca la renúncia de Bruno Le Roux

21 de març del 2017
Actualitzat a les 19:02h

Bruno Le Roux. Foto: Europa Press


El ministre de l'Interior del govern socialista francès, Bruno Le Roux, ha presentat la seva dimissió aquesta tarda després que el programa "Quotidien", de la cadena francesa TMC, fes públic ahir dilluns que dues filles del ministre s'haurien beneficiat de 24 contractes com a suposades col·laboradores parlamentàries del seu pare. El problema és que no se les havia vist mai per l'Assemblea Nacional i que les noies tenien aleshores, el 2009, 15 i 16 anys.

Bruno Le Roux ha intentat sortir-se'n dient que contractar familiars és legal, i que les noies feien tasques des de fora del Parlament. Però no hi ha cap constància d'unes feines per les quals van cobrar 55.000 euros. El fet de no poder provar-ho -com també va passar en el cas de Fillon- col·loca el ministre en una posició insostenible.

El primer ministre, Bernard Cazeneuve, havia cridat Le Roux amb urgència per donar explicacions. El ministre ha presentat la seva renúncia de manera immediata. L'escàndol arriba després que el candidat conservador François Fillon es trobi en una situació similar, i que també la candidata Marine Le Pen ha de respondre a acusacions sobre contractes irregulars de persones del seu entorn.

Un altre cop al Partit Socialista

La caiguda de Le Roux és un altre cop al Partit Socialista, el candidat del qual, Benoît Hamon, travessa una situació de feblesa electoral. Le Roux, especialista en temes de policia del PSF, pertany a l'ala més moderada dels socialistes. Durant les primàries del partit, va donar suport a Manuel Valls, derrotat finalment per Hamon. La sortida de Valls del govern per ser candidat va forçar una remodelació de l'executiu, amb l'ascens de Cazeneuve, fins llavors ministre de l'Interior, a primer ministre, i la seva substitució per Le Roux. El seu pas pel ministeri li ha durat poc temps.